OPREZ U PROMETU

Pod kontrolom požar kod Omiša

04.07.2015 u 08:28

Bionic
Reading

Veliki požar buknuo je sinoć na području Omiša - između Lokve Rogoznice i Mimica. Gori trava i nisko raslinje, a izgorjelo je i jedno parkirano vozilo bez registarskih oznaka. Na terenu su vatrogasne postrojbe, a u gašenje su se uključili i kanaderi

Pojačan je promet na cestama prema moru, osobito na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva, A2 Zagreb-Macelj te zagrebačkoj obilaznici. Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) prekinut je promet u mjestu Podaca između Makarske i Ploča

RTL Autor: RTL

Zbog požara je prekinut promet Jadranskom magistralom, dionicom Omiš-Dubci u mjestu Lokva Rogoznica. Obilazno se vozi cestom Omiš-Gata-Šestanovac-Dubci, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub.

Video: Ivo Čagalj/Pixsell

Cijelu su se noć vatrogasci borili s vatrenom stihijom. Branili su kuće jer im se vatra približila na samo pedesetak metara. I dalje je stanje teško, a jaka bura raspiruje buktinju i požar se širi. Do sada je izgorjelo više od 100 hektara borove šume.

Trenutno je na terenu 150 vatrogasaca sa 40 vozila iz više od 20 postrojbi sa šireg područja Omiša, Splita i Trogira. Vatrogasci još brane kuće, a rano jutros su im u pomoć stigla dva kanadera, dok pomoć još dva očekuju tijekom dana.

Na autocesti A1 između čvora Zadar 2 i odmorišta Nadin u smjeru Splita, zbog prometne nezgode, vozi se usporeno jednim trakom uz ograničenje brzine 60 km na sat.

Povremeni zastoji mogući su na autocesti od Zagreba prema Karlovcu, na dionicama adranske magistrale (DC8) Rijeka-Novi Vinodolski, Zadar-Šibenik i Split-Makarska u blizinama turističkih središta.

Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u lukama Zadar i Split.

Zbog radova na GP Vinjani Donji, proširuje se trak za teretna vozila, moguće su gužve.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 1. srpnja linija Mali Lošinj - Srakane Vele - Unije - Susak isplovljava iz Malog Lošianja u 5 sati (umjesto u 6 sati).