dvije zgrade, 30 stanova

Počinje program društveno poticane stanogradnje u Sisku

06.07.2021 u 18:40

Bionic
Reading

Potpisom ugovora u Sisku se u utorak počeo ostvarivati program društveno poticane stanogradnje prema kojem će se izgraditi dvije stambene zgrade s ukupno 30 stanova.

Predugovor o međusobnim pravima i obvezama u izgradnji građevina prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje, te ugovor o prijenosu prava vlasništva na temelju kojeg APN postaje vlasnik gradskog zemljišta u Lonjskoj ulici u gradskoj četvrti Zelenom brijegu u Sisku u utorak su potpisali gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov.

Gradonačelnica Ikić Baniček tom je prigodom rekla kako je potpisivanjem učinjen velik i važan pomak u ostvarivanju programa društveno poticane stanogradnje u Sisku.

"Danas je veliki dan za Sisak. Usprkos brojnim izazovima, u suradnji s APN-om odradili smo veliki posao. Između ostalog, utvrđena je i konačna lista reda prvenstva pa će, zahvaljujući programu društveno poticane stanogradnje, 30 mladih obitelji  riješiti svoje stambeno pitanje. Vjerujem da će se suradnja Grada Siska s APN-om nastaviti i ubuduće", rekla je gradonačelnica.

Direktor APN-a Dragan Hristov izrazio je zadovoljstvo što se i Sisak uključio u program društveno poticane stanogradnje. Istaknuo je kako se nada da će sisački primjer potaknuti i druge gradove i općine na području Sisačko-moslavačke županije da se uključe u program i tako privuku mlade obitelji da žive, rade i ostanu na tom području.

Grad Sisak će u cijelosti snositi troškove opremanja zemljišta odgovarajućom komunalnom infrastrukturom, priključenja na komunalnu infrastrukturu, uključujući i komunalni doprinos, te uređenja pristupne ceste, javnih površina i javne rasvjete. Osim toga, Grad je preuzeo obvezu naručivanja i organiziranja geotehničkih istražnih radova terena i izradu cjelovite projektne dokumentacije za dobivanje građevinskih dozvola.

Zahvaljujući tome, Grad Sisak utjecat će i na nižu cijenu stanova po kojoj će ih građani moći kupiti.