OPREZ! POSEBAN REŽIM PROMETA

Počela natjecanja na Europskim sveučilišnim igrama

13.07.2016 u 07:25

Bionic
Reading

Premda je svečano otvaranje Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci na rasporedu u danas, u 21 sat na stadionu Mladosti natjecanja su počela u utorak

U natjecanju u kata disciplini u karateu prisustvovalo je 60 sportaša, a muško pojedinačno prvo mjesto u katama osvojio je Ali Sofuoglu s turskog Sveučilišta Marmara. Drugi je bio Peter Fabian sa Sveučilišta Mendel u Brnu, a treće mjesto osvojili su Botond Nagy sa Sveučilišta tehnologije i ekonomije u Budimpešti i Jose Manuel Carbonell Lopez s Katoličkog Sveučilišta Saint Anthony.

Kod djevojaka u katama je slavila Dorota Balciarova sa Sveučilišta Masaryk, drugo mjesto je odnijela Maryia Fursava, Državno Sveučilište A. Kuleshov iz bjeloruskog grada Mogilev, a treće mjesto su osvojile Margarita Morata Martos, Tehničko Sveučilište Madrid i Alexandra Feracci, University of Corsica.

U natjecanju kata ekipno i u muškoj i u ženskoj konkurenciji slavilo je istanbulsko Sveučilšte Aydin. Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojilo je Bjelorusko državno sveučilište, a treće mjesto je pripalo Sveučilištu Donja Gorica. Kod djevojaka drugo mjesto osvojilo je Sveučilištu Masaryk, a treće mjesto Sveučilištu Mustafa Kemal.

U muškom grupnom natjecanju u Kumite disciplini zlato su odnijeli dečki sa Sveučilišta u Zagrebu, srebro su odnijeli dečki sa Sveučilišta u Budimpešti, a bronca je pripala Sveučilištu iz Sarajeva. Sveučilište Palov Jozef Safarik iz Košica dominiralo je u ženskom grupnom dijelu natjecanja, a sa srebrom ih je slijedilo Sveučilište Matej Bel dok je broncu osvojilo Sveučilište sv. Ćirila i Metoda iz Skopja.

Prvog dana natjecanja muška ragbi ekipa Ekološkog sveučilišta u Bukureštu pobijedila je ekipu Sveučilišta u Zagrebu 47-10. U drugoj utakmici grupne faze muškog ragbija ekipa sa Sibirskog Federalnog Sveučilišta pobijedila je ekipu Sveučilišta Utrecht 33-0. Ragbi ekipa Gruzijskog nacionalnog sveučilišta SEU pobijedila je u trećoj utakmici grupne faze protiv ekipe iz Litve. U utakmici koja je otvorila ESI 2016. portugalska je ekipa pobijedila ekipu Sveučilišta Valencia 17:14.



Posebna regulacija prometa u Zagrebu! Što morate znati?

Za vrijeme održavanja Igara u Zagrebu, od 10. do 25. srpnja, u Jarunskoj ulici na dijelu od Selske ceste do Haberleove ulice te na Horvaćanskom zavoju važit će posebna regulacija a promet će biti dopušten isključivo autobusima ZET-a određenim za prijevoz sudionika te akreditiranim vozilima.U srijedu 13. srpnja u Botaničkom vrtu u Zagrebu u 18.30 počinje svečani prijam a u 21 sat na atletskom stadionu Mladost ceremonija otvorenja.

Zbog toga će taj dan od 18 do 21 sat biti otežano prometovanje Vodnikovom i Mihanovićevom ulicom, a od 19 do 24 sata moguće je povremeno otežano prometovanje Selskom i Horvaćanskom te Haberleovom ulicom, uz već navedenu zabranu prometa Jarunskom ulicom na dijelu od Selske ceste do Haberleove ulice.