jovanović uzvraća

'Plenkoviću, što čekaš? Je l' se tajnica vratila s godišnjeg da pripremi papire za razrješenje Kujundžića?'

24.08.2018 u 14:12

Bionic
Reading

Nakon što je ministar zdravstva potvrdio kako je tužbe protiv predsjednika Mosta Bože Petrova, Mostove saborske zastupnice Ines Strenje Linić i saborskog zastupnika SDP-a Željka Jovanovića uputio Državnom odvjetništvu, i to zbog toga, kako navodi, što su obmanjivali i zastrašivali javnost, odgovor je stigao od Željka Jovanovića: Poručuje Kujundžiću da takvo kazneno djelo ne postoji

'Ne postoji kazneno djelo obmanjivanja i zastrašivanja javnosti, koje se spominje kao sadržaj Kujundžićeve kaznene prijave. Kujundžić je to morao znati, pa se podnošenje kaznene prijave može smatrati zloupotrebom kojom se želi baciti krimen na političke konkurente i ušutkati kritičare', komentirao je Jovanović za tportal.

No upozorio je kako sam Kujundžić krši Kazneni zakon. 'Nadam se da je Kujundžić upoznat s ovim člankom KZ-a! Jer on je učinio upravo to - lažno je prijavio kazneno djelo. U nekim davnim 'mračnim' vremenima to je bila omiljena metoda bahatih političkih moćnika za ušutkavanje političkih neistomišljenika. Kujundžićev mentalni sklop upravo tako funkcionira', poručio je.

Pritom je citirao članak 304. Kaznenog zakona. 'Tko prijavi neku osobu ili podmetne tragove koji upućuju na to da je počinila kazneno djelo, iako zna da to nije istina, a ne radi se o kaznenom djelu koje se progoni po privatnoj tužbi, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

  • +14
Sva lica Željka Jovanovića Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

(2)Tko lažnom prijavom, podmetanjem tragova ili na drugi način izazove pokretanje kaznenog postupka protiv osobe za koju zna da nije počinitelj kaznenog djela, a ne radi se o kaznenom djelu koje se progoni po privatnoj tužbi, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

(3)Tko prijavi da je počinjeno kazneno djelo iako zna da to nije istina, a ne radi se o kaznenom djelu koje se progoni po privatnoj tužbi, ili tko sebe prijavi da je počinio takvo djelo iako zna da to nije istina, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.'

Kujundžića je nazvao nesposobnim ministrom koji zloupotrebljava položaj i moć za obračun s oporbenim političarima.

'Plenkoviću, što čekaš? Je li se tajnica vratila s godišnjeg odmora da pripremi papire za razrješenje Kujundžića? Jer za svakog oporbenog političara Kujundžić je dar s neba! Da ga nema, trebalo bi ga izmisliti!, poručio je Jovanović.

  • +40
Sva lica Milana Kujundžića Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić