SUĆUT POVODOM SMRTI

Plenković: 'Zahvalni smo na svemu što je general Tus nesebično učinio za domovinu'

04.09.2023 u 18:03

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković uputio je u ponedjeljak sućut povodom smrti umirovljenog stožernog generala Antona Tusa zahvalivši na svemu što je on nesebično učinio za domovinu u povijesnim trenucima stvaranja države.

"S tugom sam primio vijest o smrti stožernog generala Antona Tusa, prvog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i glavnog savjetnika za obranu prvog predsjednika Republike, dr. Franje Tuđmana, te bivšeg šefa Misije Republike Hrvatske pri NATO-u", stoji u premijerovoj sućuti obitelji.

Naglasio je Tusovu važnu ulogu početkom devedesetih godina u ustrojavanju Hrvatske vojske rekavši kako je dao tada nemjerljiv doprinos obrani te pobjedi Hrvatske u Domovinskom ratu, na čemu smo mu iznimno zahvalni. "Time je još za života stekao veliko poštovanje među svojim suborcima i zaslužio trajno sjećanje", naglasio je premijer.

  • +9
Anton Tus Izvor: Cropix / Autor: Cropix

U ovim tužnim trenucima upućujem Vam uime Vlade RH i u svoje osobno izraze najdublje sućuti i suosjećanja te iskrene zahvalnosti na svemu što je general Tus nesebično učinio za svoju domovinu u povijesnim trenucima stvaranja države, ostvarivanja neovisnosti i obrane slobode, stoji u sućuti premijera Plenkovića obitelji preminulog generala.

General Tus nositelj je niza odličja zbog doprinosa i hrabrosti iskazane u Domovinskom ratu, a umro je u Zagrebu u 92. godini.