OBLJETNICA ROĐENJA

[FOTO] Plenković u Velikom Trgovišću: I dalje brodimo putem koji nam je postavio Franjo Tuđman

14.05.2021 u 09:16

Bionic
Reading

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je jutros u Velikom Trgovišću da je stranačko izaslanstvo došlo odati počast prvom hrvatskom predsjedniku te prvom predsjedniku i utemeljitelju HDZ-a Franji Tuđmanu kako bi na njegov 99. rođendan još jednom evocirali djela tog 'velikog hrvatskog državnika'

Plenković je kazao da je Tuđman predvodio put Hrvatske prema samostalnosti i neovisnosti, kao i - s hrvatskim narodom i hrvatskim braniteljima - put obrane u Domovinskom ratu, međunarodnog priznanja, izgradnje hrvatske demokracije, slobode i institucija.

HDZ i 32 godine nakon osnutka svoju političku platformu i program temelji na postulatima koje je tada zacrtao Franjo Tuđman, a to su domoljublje, državotvornost, narodnjaštvo i demokršćanstvo te iznad svega interes hrvatskog naroda u domovini i diljem svijeta, ustvrdio je Plenković.

'Drago nam je da možemo danas, u četvrtom desetljeću hrvatske demokracije, i dalje broditi upravo onim putem i s temeljnim načelima koje je upravo on postavio za HDZ. Stoga mu i danas, nažalost ove godine prvi put bez našeg prijatelja, kolege i saborskog zastupnika, prof. Mire Tuđmana, odajemo počast na njegov 99. rođendan', rekao je premijer.

Dodao je da utemeljitelji HDZ-a pripremaju veliki skup za iduću godinu, povodom 100. obljetnice Tuđmanova rođenja.

  • +9
Veliko Trgovišće: Izaslanstvo HDZ-a obilježilo 99. obljetnicu rođenja dr. Franje Tuđmanaiko Trgovišće: Izaslanstvo HDZ-a obilježilo 99. obljetnicu rođenja dr. Franje Tuđmana Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

U povodu 99. obljetnice rođenja prvoga hrvatskog predsjednika, izaslanstvo HDZ-a predvođeno predsjednikom Andrejom Plenkovićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću ispred rodne kuće Franje Tuđmana.