konferencija veleposlanika

[FOTO] Plenković: Smisao dolaska Tonyja Blaira je suradnja s njegovim institutom

26.08.2021 u 11:14

Bionic
Reading

Konferencija veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske okupila je hrvatski diplomatski kor, a uvodno obraćanje imao je i premijer Andrej Plenković, koji se obratio i medijima

Glavni prioriteti u sljedećem razdoblju, pobrojao je Plenković, su ulazak u Schengenski prostor, drugi je članstvo u europodručju. 'U sigurnosnom pogledu, kupnja borbenih zrakoplova, strateški mijenja pogled na Hrvatsku, Hrvatska tada u vojnom smislu znatno mijenja svoju poziciju', rekao je Plenković nakon konferencije s veleposlanicima i generalnim konzulima u Zagrebu.

Govorio je i o prihvatu 20 ljudi iz Afganistana, kazavši da među njima ima onih koji su radili s hrvatskim kontigentom u Afganistanu, ali i nekih koji su rodbinski povezani s Hrvatima. 'Ja sam rekao da smo spremni primiti ljude onih istaknutijih, viđenijih profesija, a isto tako smo osjetljivi na žene i djecu. Taj postupak se odvija tako da se koordiniraju aktivnosti na terenu i sve ostale službe', rekao je Plenković.

  • +3
Zagreb: Konferencija veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika u RH Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Upitan o dolasku bivšeg britanskog premijera Tonya Blaira, Plenković je poručio: 'Smisao dolaska Blaira jest suradnja s njegovim institutom, njegova neprofitna uloga je da pomaže zemljama u reformskim procesima. On ima veliki ugled u međunarodnoj zajednici i to je bila tema njegovog posjeta', rekao je Plenković.

Uskoro opširnije