prioriteti kao teme

Plenković s potpredsjednikom EK Katainenom o budućnosti EU

13.04.2018 u 17:07

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković razgovarao je u petak o brojnim temama vezanim uz budućnost Europske unije s potpredsjednikom Europske komisije za radna mjesta, rast, ulaganja i konkurentnost Jyrkijem Katainenom, te povjerenicima EK za međunarodnu suradnju i razvoj te za sigurnosnu uniju Nevenom Mimicom i Julianom Kingom

Razgovarali su o brojnim temama vezanim uz budućnost Europske unije, osobito o prioritetima u sljedećem Višegodišnjem financijskom okviru te o provedbi projekata, apsorpciji fondova i njihovoj učinkovitosti. U tom je kontekstu premijer Plenković govorio o planovima za jačanje hrvatskog gospodarstva te predstavio prioritete iz Nacionalnog programa reformi, kaže se u priopćenju.

Bilo je riječi i o napretku Stalne strukturirane suradnje u području obrane i sigurnosti (PESCO), kojoj se Hrvatska pridružila zajedno s još 24 države članice, a Plenković je istaknuo kako je to jedan od primjera kojim Hrvatska šalje snažnu poruku da želi biti među onim članicama koje žele dublju integraciju. U tom je kontekstu bilo riječi i o pitanju migracija.

Na sastanku je bilo i nekoliko ministara: gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, unutarnjih poslova Davor Božinović, financija Zdravko Marić te ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.