PREMIJER NA KVARNERU

[FOTO] Plenković posjetio bolnicu u Matuljima, ravnatelj se pohvalio MR-om snage tri tesle

03.09.2021 u 21:16

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u petak je posjetio Specijalnu bolnicu za ortopediju i opću kirurgiju dr. Nemec u Matuljima, u povodu 17 godina uspješnog djelovanja, i obišao novi Odjel kliničke radiologije koji je nabavio najsuvremeniji uređaj za magnetsku rezonanciju

Ravnatelj bolnice Boris Nemec istaknuo je da su odlučili proširiti dosadašnje poslovanje na odjele radiologije, fizikalne medicine i rehabilitacije. "Bolnica pruža medicinske usluge iz djelatnosti ortopedije i opće kirurgije, te je jedan od vrsnih centara za liječenje sportskih ozljeda", rekao je Nemec.

  • +10
Plenković posjetio Specijalnu bolnicu dr. Nemec u Matuljima Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Naveo je da je bolnica kupila MR uređaj snage tri tesle, jedini takav u Primorsko-goranskoj i dvije susjedne županije, kako bi pacijentima pružili najviši standard na polju dijagnostike. Uređaj omogućuje snimanje i najsitnijih dijelova tijela, kako bi se moglo što preciznije razlučiti zdravo od bolesnog tkiva, te tako postaviti što točniju dijagnozu, rekao je.

Na prigodnoj svečanosti bili su i ministrica turizma Nikolina Brnjac, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka Alen Ružić i drugi uzvanici.

Premijer Plenković je nakon Matulja otišao u Opatiju gdje je pratio finalnu utakmicu košarkaškog turnira Liburnia Kup u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.