oglušio se

Pijanom vozaču koji je vrijeđao policiju kazna 11.200 kuna i zabrana vožnje

12.04.2021 u 09:59

Bionic
Reading

Zbog vožnje Bosiljevom u pijanom stanju i vrijeđanja policajaca 65-godišnji vozač je kažnjen s 11.200 kuna i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom, izvijestila je u ponedjeljak Policijska uprava karlovačka

Šezdesetpetogodišnjaku iz Bosiljeva jučer je na Općinskom sudu u Karlovcu izrečena novčana kazna od 11.200 kuna jer je utvrđeno da je 'kolnikom nekontrolirano upravljao' osobnim automobilom karlovačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,49 g/kg.

Nakon što su ga uočili, policajci su ga uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala pokušali zaustaviti i isključiti iz prometa, međutim vozač se oglušio i nastavio kretati nakon čega se zaustavlja. Prilikom postupanja odbio je policiji dati svoje dokumente, vrijeđao ih je te se pokušao udaljiti u čemu su ga spriječili.

Pijani vozač ih Krapine vozio s 2,75 promila alkohola

Zbog vožnje u pijanom stanju na autocesti A1 i u Slunju kazne će biti izrečene i vozačima vozila krapinske i zagrebačke registracije.

Šezdesettrogodišnji vozač ih Krapine zatečen je sinoć u vožnji osobnog vozila autocestom A1, pod utjecajem alkohola od 2,75 g/kg.

Drugi 63-godišnji vozač vozio je kroz Slunj teretno vozilo zagrebačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,16 promila.

Obojica alkoholiziranih vozača su isključeni iz prometa i smješteni u posebne prostorije policije te će biti sankcionirani sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, navode iz PU karlovačke.