KRŠ I LOM U SRCU ZAGREBA

Pijan za volanom divljao diplomat veleposlanstva Kosova

02.08.2013 u 21:16

Bionic
Reading

Strani diplomat, uhićen zbog divljanja u alkoholiziranom stanju i izazivanja prometne nesreće u centru Zagreba, privremeni je voditelj diplomatske misije Republike Kosovo u Hrvatskoj, javlja Dnevnik.hr, koji je u četvrtak objavio snimku incidenta

Čvrst stisak policajaca i lisičine na rukama privremenog voditelja diplomatske misije Republike Kosovo u Hrvatskoj. Na silu je izvučen iz automobila parkiranog nasred ceste. Na vozilu je odlomljen retrovizor, izvještava Dnevnik.hr

Svjedoci kažu da je bio toliko pijan da je jedva stajao na nogama. Odbio je alkotest. Da bi izbjegli eventualnu prijavu za nanošenje ozljeda, policajci su ga odveli na liječnički pregled.

Vozača su građani zaustavili i zadržali do dolaska policije na križanju Palmotićeve i Boškovićeve ulice, a svega stotinu metara dalje u Đorđićevoj je udario u parkirani automobil jedne zagrebačke tvrtke i pobjegao s mjesta nesreće.

O događaju nitko ne želi pričati pred kamerom. Razlog? Ovaj muškarac član je strane diplomatske misije akreditirane u Hrvatskoj, a za njih vrijede posebna pravila. U veleposlanstvu Republike Kosovo potvrdili su nam da se radi o njihovu članu, ali kažu da je riječ o nesporazumu. Tvrde - muškarac nije bio pijan, nije izazvao prometnu nesreću i pušten je nakon svega 10 minuta.

Muškarac se, doznaje Dnevnik.hr, pozvao na diplomatski imunitet. S obzirom da obavlja posao privremenog veleposlanika, pušten je i neće odgovarati za počinjeni prekršaj. 'Vlasnik vozila bi trebao tražiti obeštećenje, ostvarivati pravo kako materijalno, tako i neimovinsku štetu', rekao je Mislav Balić, stručnjak za diplomatsko pravo. Vlasnik oštećenog vozila odštetu može tražiti samo privatnom tužbom. Policiji su ruke vezane.

Cijeli članak i video snimku incidenta možete vidjeti ovdje