STRAH OD EBOLE

Pet zemalja vraćaju putnike iz Zapadne Afrike

17.10.2014 u 08:50

Bionic
Reading

Jamajka, Gvajana i Trinidad i Tobago zabranili su ulazak u zemlju strancima koji su u posljednja četiri tjedna posjetili ili boravili u Liberiji, Gvineji i Siera Leoneu, zemljama koje su najviše pogođene virusom ebole

Nedavno su isto učinile i Kolumbija, te St. Lucija, pa se broj zemalja koje se zabranile ulazak putnicima iz Zapadne Afrike popeo na pet.

Carinici će vraćati sve putnike čije putovnice pokazuju da su u zadnje vrijeme boravili ili samo putovali kroz ugrožena područja. Identičan naputak imat će i konzulati pri izdavanju viza. Jamajčanske vlasti su objavile i kako će osobe koje posjeduju jamajčansku putovnicu, a posjetile su neku od zemalja Zapadne Afrike po povratku morati u karantenu u trajanju od 28 dana. Karantenu su uveli i na Svetoj Luciji, otočnoj državi na granici Karipskog mora i Atlantskog oceana.

'Mi smo mala i siromašna zemlja i nemamo kapacitete ukoliko se dogodi neka velika kriza. Zbog toga smo bili prisiljeni uvesti ograničenje ulaska u našu zemlju', poručio je premijer Svete Lucije Kenny Anthony.