PUT ZA JUG

'Pelješki most je rješenje, ali treba pričekati srpanj'

06.05.2013 u 22:48

Bionic
Reading

'Nogometnim rječnikom govoreći, došli smo do 65. minute. I prvi draft govori da je Pelješki most rješenje. Ali utakmica se igra 90 minuta i pričekajmo srpanj kada će Europska komisija na osnovi svih parametara predložiti rješenje. Nadam se da će to biti most', kazao je Siniša Hajdaš Dončić u 'Dnevniku 3' HTV-a objašnjavajući što se trenutno događa u priči oko premošćivanja granice s BiH na jugu Hrvatske

Zbog nedavne izjave ministrice Vesne Pusić koja je ustvrdila kako je most gotova stvar i da će se sasvim sigurno graditi političari u BiH su se digli na noge, a danas je u Zagrebu na sastanku bio Izet Bajrambašić, pomoćnik tamošnjeg ministra za komunikacije i transport.

Prema njegovim riječima, oni su za neumsku obilaznicu koja je i najjeftinije i najbrže rješenje jer bi se za oko 30 milijuna eura izgradila u roku od dvije godine.

Hajdaš Dončić kazao je pak, kada bi cijena bila jedini parametar, da bi sasvim sigurno to bila obilaznica, ali kako to u ovom slučaju nije jedini faktor, vjeruje da će se most težak 200 milijuna eura na kraju graditi, i to većinom novcem iz EU fondova.