PODIGNUTA OPTUŽNICA

Pejić daskom prelomio lubanju podstanaru

28.02.2012 u 18:51

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je danas optužnicu protiv Ante Pejića (38), kojeg se tereti da je krajem prošle godine ubio Mehmedaliju Smajlovića (49), u kući u Viškovu pokraj Rijeke, gdje su obojica bili podstanari

Prema optužnici, Pejić je, u namjeri da usmrti podstanara susjednog stana, rukama i nogama te drvenom daskom Smajloviću zadao više udaraca od kojih je ovaj zadobio brojne prijelome. Oštećeni je, navodi se u optužnici, uslijed udaraca daskom po glavi zadobio prijelom lubanje s razdorom tvrde moždane ovojnice, nagnječenje i edem mozga te je preminuo na mjestu događaja, 24/25. studenog 2011.

Njegovo je beživotno tijelo, podsjetimo, pronašla vlasnica stana po povratku s puta 27. studenog te je odmah alarmirala policiju. Šokirana, nije krila tugu za dobrim, skromnim i vrijednim dugogodišnjim podstanarom zvanim Dalko, u kojeg je imala povjerenje, kao ni potpuno suprotno mišljenje o drugom podstanaru, kojeg je policija odmah osumnjičila za brutalni zločin.

Pejić
je nakon kaznenog djela ubojstva, za koji ga se tereti, pokušao pobjeći, no stigao je samo do Zagreba gdje je i uhićen. Inače, iz Pakraca je i ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i bosanskohercegovačko, a tužiteljstvo je protiv njega, zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela, predložilo produljenje istražnog zatvora.