bivši pročelnik za hitne situacije

Pavle Kalinić opet uletio kada je najpotrebnije, ovog puta spasio vozačicu čiji se auto zapalio na Ribnjaku

17.12.2021 u 14:33

Bionic
Reading

Prava drama odvijala se danas oko 11 sati u centru Zagreba. Naime, u ulici Ribnjak u vožnji se zapalio Mercedes krapinskih registracija i počeo se dimiti. Zapaljenom automobilu koji je stao na tramvajskim tračnicama u pomoć su priskočila tri građana, a među njima i Pavle Kalinić, donedavni pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama

'Vozio sam prema gradu kad sam uočio da automobil dimi. Parkirao sam na pločnik i istrčao prema njemu. Unutra je sjedila žena u panici. Izvukli smo je, ugasili automobil koji se prestao dimiti čim su motor i akumulator prestali raditi. Našom brzom reakcijom spriječena je katastrofa', ispričao je Kalinić za Večernji list.

Postavio je potom trokut pred Mercedes, a potom ga je uz pomoć još dvojice Zagrepčana izgurao na pločnik kako bi tramvaji mogli prolaziti. Zbog cijele situacije neko vrijeme na Ribnjaku je bio zastoj tramvaja, no promet se brzo normalizirao.

Prije dvije godine na blagdan svetog Stjepana Kalinić je iz plamena izvukao svog susjeda Ivana Miloložu te njegovu suprugu. S plinskom maskom na licu ušao je u kuću i izvukao susjede, dok je njegov sin kuću iz dvorišta gasio vodom iz crijeva za polijevanje.