sprema se doček vatrenih

Pavić: Nemoguće je imati jedan nacionalni stadion, mora ih biti više

14.12.2022 u 20:15

Bionic
Reading

Josip Pavić, posebni savjetnik u Ministarstvu turizma i sporta gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a rekao je da će tijekom sutrašnjeg dana biti poznato više detalja oko dočeka Vatrenih

Na pitanje hoće li, kao i prije četiri godine, biti u otvorenom autobusu, rekao je kako će sve ovisiti o vremenskim uvjetima.

'Njima bi to sigurno bilo najdraže, jer bi tada bili najbliže ljudima, ali o tome će se odlučivati na licu mjesta', istaknuo je Pavić.

'Prije četiri godine doček je bio spektakularan. Trajao je osam i pol sati, slike su išle u povijest, ali ovaj put će zbog zime biti kraće', dodao je.

Istaknuo je kako je ponosan na uspjehe hrvatskih nogometaša.

'Jučer su me zvali novinari iz Grčke, raspitivali su se koja je tajna. Mi se ne možemo mjeriti sa velikima, ali smo tu konstantna svjetska velesila što se tiče sporta i vjerujem da će tako ostati. Radi se dobro, sustav je dobro posložen i vjerujem da imamo odlične uvjete za nastavak tih rezultata', rekao je Pavić.

Osvrnuo se i na izgradnju nacionalnog stadiona.

'Nemoguće je imati jedan nacionalni stadion, mora ih biti više koji će biti reprezentativni, na kojima ćemo pokazati vrhunsku gostoljubivost i mogućnost organiziranja velikih sportskih natjecanja. Vjerujem da je novi Zakon o sportu, koji će na snagu stupiti 1. siječnja dao odličan okvir koji omogućava takva ulaganja, rekao je, te dodao da ga kao sportaša posebno veseli što su osigurana sredstva kroz 2024. i 2025., te da "ćemo u jednom miksanju izvora sredstava doći do željenog cilja - poboljšanja sportske infrastrukture'