POZNATI BOKSAČKI AS

Partner manekenke Tamare Roglić uhićen zbog iznude

03.05.2013 u 09:41

Bionic
Reading

Boris Mamić (40) iz Splita, bivši boksački prvak u superteškoj kategoriji i dugogodišnji dečko poznate manekenke Tamare Roglić, koji je već nekoliko puta dolazio u sukob s policijom, uhićen je u subotu zbog sumnji da je sudjelovao u iznudi oko 130.000 kuna od dvojice muškaraca. Zanimljivo je da je jedna od žrtava također dugogodišnji borac u ultimate fightu, a prije dvije godine i njega je hapsila policija

Mamić je uhićen s Tomislavom M. (38) i Petrom L. u policijskoj zasjedi u zagrebačkom lokalu, nakon što su oštećenici Marko Š. (31) i Ranko Č. (33) policiji prijavili da im se već neko vrijeme prijeti zbog nepostojećeg novčanog duga. Također, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list od Marka Š. i Ranka Č. potraživala upravo djevojka Petra L., a dvojica su muškaraca djevojci došla kao ispomoć u pokušaju utjerivanja novca od 'korpulentnih žrtava'.

Marko Š., jedan od muškarca koji je prijavio iznudu, borac je u ultimate fightu i kick boxingu, a prije dvije godine policija ga je bila uhitila zbog ucjenjivanja, za što ga je prijavila poznanica. U najnovijem slučaju, barem prema službenoj kvalifikaciji Državnog odvjetništva i policije, Marko Š. bio je žrtva Petre L., Tomislava M. i Mamića. Petra L. navodno mu je zaprijetila tražeći da joj vrati dug od 36.000 kuna, ali uvećan za kamate, s kojima se čitav iznos povećao na lihvarskih 130.000 kuna.

Da bi vratili dug, zatražila je od dvojice navodnih dužnika da podignu kredit u banci, što su oni odbili. Prema njihovim riječima, ubrzo su počeli pozivi i prijetnje, i to ne samo Petre L. već i dvojice njezinih poznanika. Mamić je, pak, policajcima nakon uhićenja ispričao da je bio plaćen 500 eura samo zato da s Petrom L. ode na sastanak s njezinim dužnicima i da eventualno intervenira ako je oni budu napali. No kad su došli na sastanak, sve ih je pohvatala policija.

Je li riječ samo o obrani da bi se izbjegla kaznena odgovornost za iznudu ili pak o istini, pokušat će utvrditi istraga, no nije nemoguće da je Petra L. na sastanak s dvojicom muškaraca koje je smatrala dužnicima povela ispomoć, bivšeg boksača. Boris Mamić zvani Splićo sredinom devedesetih godina bio je poznati boksač, a honorarno je radio u klubu Shakespeare, nakon čega i počinju njegova prva gostovanja u 'crnim kronikama'. Općinsko državno odvjetništvo optužilo ga je da je u diskoteci izudarao Davora M., no slučaj je pao u zastaru kao i optužba koja je Mamića teretila da je pljusnuo splitskog kontakt policajca, takozvanog 'bobija' iznerviran jer je zakasnio na trajekt za Korčulu.

Kao redar u diskoteci bio je prisutan i pri oružanom obračunu i ubojstvu Romana Bakovića, koji je u kolovozu 2002. ubijen u Shakespeareu, a za što se još uvijek sudi Hrvoju Ninčeviću jer je Vrhovni sud već triput ukinuo nepravomoćnu osuđujuću presudu. Mamić je u tom slučaju bio svjedok. Nedugo nakon toga seli se u Zagreb, no ni u glavnom gradu ne zaobilaze ga problemi sa zakonom. Sve se češće pojavljuje u društvu osoba bliskih krugu bivših optuženika u postupku protiv tzv. zločinačke organizacije s kojima se sprijateljio preko boksa.

Prije sedam godina je osumnjičen za incident u zagrebačkom narodnjačkom klubu Fontana, gdje ga navodno napadaju redari kluba. Bivši boksač zatim odlazi iz kluba, vraća se s pancirkom i pištoljem iz kojega je u znak upozorenja ispalio nekoliko hitaca te drškom udara nekoliko redara i pjevača kojega je zamijenio za redara.

Nakon incidenta Mamić je nekoliko dana bio nedostupan policiji, no ubrzo se sam predao u pratnji svog odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića. Budući da nitko od svjedoka poslije nije uspio indentificirati Mamića kao napadača, istraga protiv njega je obustavljena. Nakon uhićenja i ispitivanja Mamić, Petra L. i Tomislav M. završili su u Remetincu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.