NEVOLJE POZNATOG GLAZBENIKA

Papagenu pozlilo, obitelj ipak deložirana iz stana

  • +4

Aktivisti udruge Živi zid pokušavaju odgoditi deložaciju obitelji pjevača Papagena

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakuš

Bionic
Reading

Ispred kuće nekad poznatog glazbenika Papagena na Šalati odvijala se cijelo prijepodne se prava drama. Naime, u 10 sati počela je deložacija njegove obitelji, i iako je udruga Živi zid zajedno sa svojim aktivistima pokušava to spriječiti, oko 15 sati obitelj je ipak deložirana

'Ulaz je zabarikadiran, lanci su na stubištu pred stanom, došla je Nova TV - imaju dvostruka neprobojna vrata. Policija zove pojačanje! Stigli su bravar i kombi za odvoz stvari', tako je jutros napisala na svom profilu na Facebooku udruga Živi zid.

Uskoro je u ulicu u kojoj se nalazi Papagenov stan na zagrebačkoj Šalati stigla interventna policija, pauk koji je uklonio obližnje automobile, no aktivisti su odgovorili lancima.

Međutim, ovršitelj je Papagenovoj obitelji  jasno poručio: 'Nećemo odustati, deložacija će se danas provesti!'

Oko 15 sati to se i dogodilo, no prije toga Papagenu je pozililo iz iz stana ga je odvezla Hitna pomoć.

Priča je, piše Zagrebancija.com, prilično komplicirana i seže daleko u povijest obitelji Paleček. Istina je da su braća Paleček nasljedili stan od svoga oca koji je bio vlasnik, međutim u međuvremenu stan je prodan obitelji iz Karlovca za svega pet posto njegove vrijednosti.

Kako kaže Goran Paleček, brat opernog pjevača, radi se o vezama i nepotizmu unutar rasprodaje tuđe imovine. Njih, kako dalje objašnjava, nitko ništa nije pitao.

Udruga 'Živi zid' zabarikadirala je ulaz u zgradu, postavili su lance na stubištu pred stanom. Stigli su bravar i kombi za odvoz stvari, a pauk je morao odvesti kombi koji je blokirao policiji ulaz u dvorište. Udruga poručuje kako će na jesen tražiti raspisivanje referenduma koji bi mijenjao Zakon o imovini.

'Tražit ćemo raspisivanje referenduma, to je točno. Sve je spremno, pitanja, aktivisti unutar udruga, sada čekamo samo da dođe vrijeme za to, a kako ste sami rekli, to bi trebalo biti već u devetom mjesecu, jer za tada su nam najavljene još dvije deložacije', objasnila je Vladimira Palfi iz udruga 'Stop deložacijama' i 'Živi zid'.