SLAVLJE NA FACEBOOKU

Pantovčak blagoslovljen, Tito još nije odletio

19.02.2015 u 16:28

Bionic
Reading

Iako su mediji danas objavili da je Titova bista već odletjela s Pantovčaka, nakon što je u njega uselila Kolinda Grabar Kitarović, njezin je glasnogovornik to demantirao tportalu. No točno je da je fratar blagoslovio Ured predsjednice što je izazvalo val oduševljenja među obožavateljima nove predsjednice.

Fra Jozo Zovko, utemeljitelj kulta Međugorske Gospe, jutros je na poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović blagoslovio prostorije Ureda predsjednice RH na Pantovčaku. Fotografiju tog događaja objavila je sama predsjednica na svom profilu na Facebooku i izazvala masovne reakcije.

Predsjednica nije napisala zašto je inicirala blagoslov svog ureda na Pantovčaku, a nije poznato ni je li isto činila i na svojim prethodnim radnim mjestima, uključujući NATO-ovu zgradu u Bruxellesu.

No zato je u medije procurila informacija da će Kolinda Grabar Kitarović iz svog ureda ukloniti bistu Josipa Broza Tita. Bista koju je na Pantovčaku držao i Titov general, kasnije predsjednik RH Franjo Tuđman, prema pisanju pojedinih medija trebala bi biti otpravljena u Kumrovec, rodno mjesto jugoslavenskog vođe koji je religiju smatrao opijumom za mase. Luka Đurić, glasnogovornik predsjednice Grabar Kitarović, kaže da o uklanjanju biste 'zasad još nema nikakvih informacija'. Potvrdio je da je bista još uvijek na Pantovčaku.

Uklanjanje biste bivšeg predsjednika SFRJ jedno je od obećanja iz predsjedničke kampanje koje Kolinda Grabar Kitarović može ostvariti - na predizborno pitanje hoće li zadržati Titovu bistu postane li predsjednica, odgovorila je da na Pantovčaku, u svom uredu, neće držati ništa što dijeli narod.

U međuvremenu mase su sve opijenije novom predsjednicom - u manje od dva sata gotovo 10.000 ljudi lajkalo je fotografiju blagoslova na Facebooku. Evo i nekih komentara:

'Ma ovo još nisam doživila. E pa svaka ti je do sada na mjestu. Ma dobro ti znaš da bez Boga nema ništa. Neka ti bude u pomoći kad god ga budeš trebala, jer imat ćeš posla sa sotonama. Pa neka te čuva.'

'OVO JE ČISTA BOŽJA LJUBAV, OVO JE... BEZ RIJEČI, SA SUZAMA.'

'Vjerujem da su mnogima ovdje kao i meni potekle suze ugledavši ovu sliku. Sretan start, draga Predsjednice, i neka ti Bog pomogne kad god ga zamoliš. Prava si kršćanka, Hrvatica, žena i lady. Vole te i pozdravljaju Hrvati iz Bavarske.'

'Neopisivo... mislio sam da se to nikad neće dogoditi... bravo... istjerajte te sotone iz tih prostorija... pa onda iz cijele Hrvatske... Bog neka bude uz nas. Amen.'
370454 ,370456 ,370425 ,370390