TURISTIČKA ATRAKCIJA

Pakistan će izgraditi zabavni park u Bin Ladenovu gradu

05.02.2013 u 11:59

Bionic
Reading

Pakistan planira izgraditi zabavni park vrijedan 30 milijuna dolara u gradu Abotabadu na sjeverozapadu zemlje gdje su američki specijalci ubili najtraženijeg terorista na svijetu, Osamu bin Ladena

Privatna investicija u podnožju Himalaje trebala bi uključivati zoološki vrt, vodeni park, teren za mini golf, te uređene terene za penjanje i pistu za parlaglajding, kazao je zamjenik regionalnog ministra turizma, Džamaludin Kan. 'Rok u kojem je predviđen dovršetak cijelog projekta je pet godina', kazao je on Reutersu. Američki specijalci su ubili šefa Al Kaide 2011. godine u tajnoj akciji koja je ponizila pakistansku vojsku – čija se akademija nalazi u blizini – i zategnula odnose između strateških saveznika Washingtona i Islamabada.

Neki američki dužnosnici su sumnjali da su pakistanske tajne službe dale utočište Bin Ladenu. Pakistan je odbacuje takve sumnje. Vlasti su nakon ubojstva Bin Ladena srušile veliku vilu u kojoj je Bin Laden živio. Visoki regionalni dužnosnik Kalid Omarzai je izjavio kako je predložio vladi da na mjestu na kojem je nekada stajala Bin Ladenova vila izgradi kuće za lokalne dužnosnike koji se u Abotabadu suočavaju sa stambenim problemima. Omarzai je dodao da neki predlažu da se na tom mjestu izgradi park, ali on odbacuje tu mogućnost jer bi ga neki mogli zvati 'Osama park'.