završio u remetincu

Ovo je ključna rečenica iz iskaza Ane Mandac zbog koje je pao bivši ministar Horvat

20.02.2022 u 08:24

Bionic
Reading

Sad već bivšem ministru prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darku Horvatu nakon jučerašnjeg uhićenja određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Kako je jučer potvrdio i njegov odvjetnik, USKOK ga sumnjiči temeljem iskaza i materijalnih dokaza pribavljenih od Horvatove bivše pomoćnice Ane Mandac

Kako doznaje Jutarnji list, jedna je rečenica u iskazu Ane Mandac bila ključna.

'Svi su bili upoznati da će se ova dodatna sredstva dodijeliti bez ikakvog kriterija, odnosno po babi i stričevima. Ja i ministar Darko Horvat u više navrata bili smo upozoreni od stručnih službi da je dodjela sredstava bez ikakvih kriterija protivna zakonu, a Darko Horvat je unatoč tome donio spornu odluku', rečenica je iz iskaza Ane Mandac danog u petak nakon čega je krenula akcija USKOK-a i policije, a Horvat završio u Remetincu, piše Jutarnji list.

Kako je prethodno objavljeno, Uskok je ne navodeći identitete, u subotu navečer izvijestio da je temeljem policijske prijave pokrenuo istragu protiv ministra Darka Horvata i njegove nekadašnje pomoćnice Ane Mandac zbog zlouporabe položaja i ovlasti, dok četvero suosumnjičenih tereti za poticanje na te nezakonitosti.

Prema ranijim neslužbenim informacijama uz Horvata i Mandac u ovom su slučaju osumnjičeni i potpredsjednik vlade Boris Milošević, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković te bivši ministar Tomislav Tolušić.

  • +3
Ministar Darko Horvat dolazi pred Županijski sud nakon ispitivanja u USKOK-u Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

Uskok je, ne objavivši identitete osumnjičenika, priopćio da sumnja kako je Horvat, od studenog 2018. do kraja prosinca 2018., kao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, dodijelio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio osobno zainteresiran, kao i onima za koje su to od njega neposredno ili posredstvom njegove pomoćnice Mandac višekratno tražili Tolušić, Milošević, Žunac i Mišković.

Ministar Horvat u pratnji policije napustio kuću Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell