IZBORI U SPLITU

Ostojić preuzeo prednost, Kerum drugi!

30.04.2009 u 15:55

Bionic
Reading

'Policija je lagala da moj otac nije bio alkotestiran i da nije izašla na uviđaj. Zašto to rade ne znam. Očito imaju želju staviti se u političku funkciju', naglasio je u razgovoru za tportal.hr SDP-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Ranko Ostojić

Seriju razgovora s kandidatima za gradonačelnika u Splitu, tportal.hr i Mirjana Hrga zaključili su SDP-ovim kandidatom Rankom Ostojićem.

Što su izbori bliže, Ostojić stoji sve bolje. Posljednje ankete (Večernjeg lista i agencije Synergy) daju mu sve ozbiljniju prednost pred glavnim protukandidatom Željkom Kerumom, dok kandidat HDZ-a i aktualni prvi čovjek grada Ivan Kuret uvjerljivo drži fenjer.

Iako mu se neprestano servira da ne uživa potporu splitskog SDP-a, u kojem je navodno izbila svađa oko njegove kandidature, Ostojić to odlučno demantira i dodaje da je svjesno ušao u borbu za mjesto poteštata unatoč tome što je, prema nekim procjenama, glavni kandidat za nasljednika predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, pa bi ga poraz na izborima u Splitu samo diskreditirao.

'Da sam ziheraš, mirno bih sjedio u saborskoj stolici, ali ja nisam taj, spreman sam ući u bitku i boriti se', kazao je Ostojić

O svojim konkurentima, od kojih ga neki optužuju za krađu programa, sasvim očekivano nema lijepo mišljenje.

Kuret je teledirigiran iz Zagreba. On i njegovi vladali su protiv grada. Meni predbacuju da u programu imam stvari koje su završene. GUP, koji je dva puta mijenjan, Dom mladeži koji nema uporabnu dozvolu, a grad plaća odštetu za djevojčicu koja je tamo pala, to su najbolji primjeri toga kako su njihovi programi završeni', kazao je Kuret.  O Kerumu je rekao da 'on ima biznis plan, a u politici toga nema. On je trgovac i razmišlja samo o profitu. Bit će stalno u sukobu interesa i po noći će se buditi s tim'.

Tvrdi da SDP u Splitu neće koalirati ni s HDZ-om niti s Kerumom. Iako u svom programu navodi da će u njegovu timu biti mjesta za ljude iz svih stranaka, tvrdi da se za trgovce poput Jerka Rošina mjesto neće naći.

O prometnoj nesreći u kojoj je pod utjecajem alkohola sudjelovao njegov otac, a o čemu je pisao portal Slobodne Dalmacije da bi članak nakon toga netragom nestao, Ostojić kaže:

'Nisam stavljao ni skidao članke. Policija je lagala da moj otac nije bio alkotestiran i da nije izašla na uviđaj. Zašto to rade, ne znam. Očito imaju želju staviti se u političku funkciju', naglasio je nekadašnji ravnatelj MUP-a Ostojić. Na temu aktualne situacije svojih biviših kolega u plavom naglasio je da je dolaskom Tomislava Karamarka počelo raščišćavanje kadrova koji su koketirali s organiziranim kriminalom, ali da ta priča još nije završena.

Vezano uz Slobodnu Dalmaciju, pojasnio je da nikada, dok je tamo radio, nije zapošljavao po stranačkom ključu, nego je samo pomogao honorarcima da se zaposle.

Za svoju kampanju kaže da je financira SDP te da će se sva utrošena sredstva objaviti po njenu završetku.

Što je još Ostojić izgovorio pred našim kamerama, pogledajte u prilogu.