zamijenili uloge

Osječki studenti ocijenili svoje nastavnike; pogledajte kako su prošli

06.12.2019 u 10:03

Bionic
Reading

S peticom su osječki studenti ocijenili nastavnike i suradnike na razini cijelog osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Postignuta je prosječna ocjena 4,65, što je najviša ocjena otkada se provodi sustavno anketiranje studenata

'Prosječna je ocjena našeg nastavnog osoblja u porastu iz godine u godinu, što je dokaz da osječka akademska zajednica radi dobro, iako, naravno, uvijek može bolje. Ono na što posebno obraćamo pozornost, a što se u rezultatima ankete ne vidi, komentari su naših studenata na rad profesora i suradnika', komentirao je rezultate ankete za Glas Slavonije prof.dr.sc. Dražen Kozak, prorektor osječkog Sveučilišta za nastavu i studente.

Najbolju ocjenu u anketi, u kojoj je sudjelovalo 10.488 osječkih studenata od ukupno 15.856 njih koji su joj mogli pristupiti, zaradili su nastavnici Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu. Studenti su ih ocijenili s čak 4,76. Dostupnošću nastavnika i suradnika za konzultacije najzadovoljniji su studenti Filozofskog fakulteta i Odjela za kemiju, dok su najnezadovoljniji studenti Građevinskog i Arhitektonskog te Pravnog fakulteta.

Kada je riječ o kvaliteti i dostupnosti materijala, najviše su ocjene dali studenti Medicinskog fakulteta te Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. Razumljivosti i jasnosti predavanja/vježbi najzadovoljniji su studenti medicine u Osijeku, a redovitošću njihova održavanja studenti Odjela za kemiju. Najkorektniji pri ocjenjivanju, prema mišljenju studenata, nastavnici su Medicinskog fakulteta, a najlošije su u tom segmentu ocjenjivanja prošli nastavnici Pravnog fakulteta.

Na popisu za ocjenu našao se rad 2003 nastavnika i suradnika sa svih godina svih studijskih programa koji se izvode na osječkom Sveučilištu, a studenti su ispunili ukupno 194.725 anketa i odgovorili na 1.363.075 pitanja. Među ostalim su ocijenili redovitost pohađanja nastave, a najbolje ocjene zaradili su nastavnici Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i Odjela za kemiju, a najlošije Pravnog fakulteta. Kada je u pitanju važnost predmeta za buduću karijeru – u tom ih pogledu najvažnijima smatraju budući učitelji i odgojitelji s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.