2000 BESPLATNIH PORCIJA

Osječani dva sata stajali u redu i čekali fiš paprikaš

24.12.2023 u 13:46

Bionic
Reading

Osječki gradonačelnik Ivan Radić i suradnici u nedjelju su točno u podne na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi sudjelovali na tradicionalnom blagdanskom druženju sa sugrađankama i sugrađanima pri čemu je podijeljeno oko 2.000 besplatnih porcija ribljeg paprikaša.

I ove su godine tradicionalni 'fiš' na Badnjak pripremili članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje.

Podijelili smo 2.000 porcija 'fiša' te blagovali i družili se zajedno s našim sugrađanima, kazao je Radić dodajući da je Grad Osijek u suradnji s Kulturnim centrom, koji je organizator ovogodišnjeg Adventa u Osijeku, pripremio i kušanje čaja, kuhanog vina i fritula u adventskim kućicama.

Radić je svim Osječankama i Osječanima čestitao blagoslovljen i čestit Božić uz želju da im donese obilje mira, radosti, veselja i sreće.

Predsjednik Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje Davor Tomić rekao je da se za dvije tisuće porcija iskoristilo 400 kilograma ribe, 50 kilograma luka i 10 kilograma slatke i ljute paprike.

  • +23
U Osijeku podijeljeno 2000 porcija fiš-paprikaša Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Ove godine kuhalo je 10 majstora 'fiša' u 10 kotlova od 70 litara, izvijestio je Tomić napominjući da je svaki majstor radio po svojoj recepturi tako da nisu svi 'fiševi' isti.

Građani su i ove godine u velikom broju došli na blagdansku podjelu besplatnog ribljeg paprikaša, a neki su, kako bi bili sigurni da će doći do porcije, u red stali i dva sata prije službenog početka.