gospodarski kriminal

Osim Dumbovića i sina, uhićena još tri poduzetnika: Sumnja se u milijunske makinacije

14.06.2022 u 19:39

Bionic
Reading

Bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović uhićen je u utorak ujutro u akciji policije koja provodi pretrage na više lokacija na petrinjskom području, a osim njega i sina uhićena su i tri poduzetnika

Djelatnici PNUSKOK-a osim na Dumbovićeva, pokucali su i na vrata njegova sina Darka Dumbovića (40), kao i u Sisku, gdje su uhitili Dejana Dobrečevića (43) iz tvrtke Skela Banovina, Gorana Norkovića (44) iz tvrtke Pet plus gradnja te Zlatka Zagorca (46) iz tvrtke Zagorac građevinski radovi, donosi Jutarnji.hr.

Razlog za uhićenje su navodne zloporabe u koje se Darinko Dunbović upleo tijekom obnašanja gradonačelničke funkcije jer je profitirala tvrtka njegova sina, kojoj je navodno omogućio, kako se već pisalo, unosne poslove na gradskim objektima.

U policijskoj akciji uhićen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/Pixsell

Sumnja se, doznaje Jutarnji.hr, da se bivši prvi čovjek Petrinje ogriješio o zakon pogodujući. Sumnja se da su tvrtke Dobrečevića, Norkovića i Zagorca preko javne nabave bile, zapravo, paravan za unosne višemilijunske poslove koje je u stvarnosti odrađivala tvrtka Titan Commerce, u vlasništvu Darka Dumbovića.

  • +12
U policijskoj akciji uhićen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL

Radi se o poslovima kroz javne nabave u okviru rekonstrukcije dječjeg i sportskog igrališta u Mošćenici teške preko 2,9 milijuna kuna bez PDV-a te izgradnje dječjeg sportskog igrališta Vatrogasno. Pod lupom istražitelja su i održavanja nerazvrstanih cesta tijekom prošle i pretprošle godine čija vrijednost radova premašuje 15 milijuna kuna kao i izvanredno održavanje cesta uz Poduzetničku zonu Mošćenica Poljana plaćeno oko 600 tisuća kuna te samih radova na građenju platoa kako bi se postavili kontejneri za zbrinjavanje stanovništva u Mošćenici.

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar