BALDASAR ZOVE POLICIJU

Organizatori propalog festivala prijete okupacijom Rive!

06.08.2013 u 13:46

Bionic
Reading

Projekt Discotheque Riva, kojim je glavna splitska šetnica ovog četvrtka i petka trebala postati 'najveći plesni podij na svijetu', neslavno je propao nakon što su otkazale glavne zvijezde Fatboy Slim i britanski Underworld te nakon što je Grad Split zbog neplaćanja raskinuo ugovor o korištenju Rive. Organizator Mladen Bibić javno je označio gradonačelnika Ivu Baldasara kao glavnog krivca i najavio da će se koncert krajem tjedna ipak održati, i to s nekoliko manje poznatih DJ-eva iz Hrvatske i regije, a Baldasdar je odgovorio najavom slanja komunalnih redara i policije!

'Ako nešto pokuša, odmah ćemo obavijestiti sve nadležne službe. To bi bila samovolja, a ja kao gradonačelnik neću dozvoliti nered i anarhiju', jasan je Baldasar.

Bibić je u utorak ujutro sazvao novinare nakon intrigantne najave da će otkriti tko je kriv za 'pomno planirani napad na ovaj glazbeni projekt, čiji je izvršitelj gradonačelnik Baldasar, a naručitelji su u Zagrebu'. Nakon njegova poduljeg monologa ispada da je splitski gradonačelnik u službi Ultra Festivala koji se održava na Poljudu te da je pod utjecajem vlastite savjetnice Ane Đeldum koja je prošle godine honorarno radila za Discotheque Rive i nikada nije dobila svoj novac.

'Gradonačelnik je kao nahuškani pas, dobio je zadatak da nas uništi', optužuje Bibić. Međutim, brojni novinari potom su ga suočili s činjenicama na koje jednostavno nije imao odgovor: još prije nekoliko mjeseci sam je otkrio da mu nedostaje novac za zatvaranje financijske konstrukcije i zatražio 'pozajmicu' od Ministarstva turizma u iznosu od 200 tisuća eura, potom su mu otkazale i glavne zvijezde, a na koncu nije uspio čak ni platiti najam za korištenje Rive u iznosu od 75 tisuća kuna. Rok za to bio je 8. lipnja, no Baldasar ga je u dva navrata produljio za ukupno dva mjeseca. Nije pomoglo. Dapače, i sam je priznao da mu je račun u blokadi te da vuče dugove i od prošlih godina, navodno samo dvadesetak tisuća eura.

'Naši odvjetnici otkrili su da Riva uopće nije gradsko vlasništvo, nego je upisana kao općenarodna imovina! Dakle, ništa ne moramo platiti!' slavodobitno je izjavio Bibić na zgražanje okupljenih novinara, da bi odmah potom otkrio da je od Grada svejedno tražio da ove godine besplatno dobije na korištenje glavnu gradsku šetnicu. Kad bi Baldasar pristao na dugoročni ugovor kojim bi se Riva mogla koristiti idućih deset godina, kaže, odmah bi platio i ovogodišnji dug od 75 tisuća kuna, no splitskom gradonačelniku ideja o potpunom zatvaranju Rive na dva dana nije nimalo draga...

Bibić je uložio žalbu na rješenje kojim se poništava njegovo pravo korištenja Rive i tvrdi da automatski ponovno ima pravo na to, a gradonačelniku Splita poručio je i da 'ovo nije Sjeverna Koreja'.

Baldasar je hitro reagirao i odgovorio da će 'štititi imovinu grada, pa tako i Rivu', pa ismijao Bibićevu tvrdnju da je samim podnošenjem žalbe dobio pravo korištenja šetnice.

'Ne znam, to je nekakva pravna kategorija koju nas nisu učili na Pravnom fakultetu. Iskreno mi je žao što gospodin nije uspio zatvoriti financijsku konstrukciju, iako sam mu osobno u dva navrata produljio rokove za plaćanje koje je sam postavio', kazao nam je Baldasar.

'S njim više nema razgovora! Jedino eventualno na sudu, ukoliko nas tuži. Nema problema', odgovorio je splitski gradonačelnik. Njegova savjetnica Ana Đeldum, inače, prijavila je Bibića zbog SMS-poruke koja je navodno sadržava prijetnju, no organizator Discotheque Riva tvrdi da su policija i DORH odbacili prijavu.