MISTERIOZNA TVRTKA

Opslužuju HAC i Atlantic, a nitko o njima ništa ne zna

12.08.2014 u 16:21

Bionic
Reading

Konzultantska tvrtka Mitomis od koje, prema pisanju Večernjeg lista, usluge edukacije koriste direktori državne tvrtke HAC - Održavanje i naplata cestarine (HAC - ONC) izbrisana je proljetos iz sudskog registra zbog toga što više od tri godine nije objavila svoja financijska izvješća

Pregledom poslovanja te gotovo nepoznate tvrtke na stranicama Poslovne Hrvatske vidi se jasno da njezini direktori – Tomislav Petrić i Miroslav Balaž – očito ne drže do urednog poslovanja. Posljednji dostupan izvještaj Mitomisa jest onaj iz 2008. i 2009. u kojem mu je prihod bio nešto veći od 700 tisuća kuna, odnosno 422 tisuće kuna.

Predsjednik Uprave tvrtke HAC - ONC Goran Grbac Mitomis je angažirao odmah nekoliko mjeseci po svom dolasku u tu kompaniju, a privatni konzultanti su im odradili četiri seminara pod službenim nazivom 'Usluga razvoja stručnosti i obučavanja zaposlenih'.

Večernji list upozorava i da je najnoviji posao HAC - ONC-a s Mitomisom ugovorio po cijeni nešto manjoj od 200 tisuća kuna što je granica za ulazak u kriterije javnog natječaja. U tom slučaju tvrtke moraju na natječajima predati posve uredne papire o poslovanju. Možda ih Mitomis ima, ali zašto ih javno ne objavljuje, nismo uspjeli doznati.

Mitomis nema web-stranice, tako da nismo mogli doći do njegovih vlasnika i direktora. Na jedinom fiksnom telefonu koji se na internetu vezuje uz ime ove tvrtke sada je nova firma koja nema veze s Mitomisom.
Zanimljivo je da u HAC-ovoj tvrtci-kćeri u odgovoru Večernjem kažu da su se za Mitomis odlučili zbog referenci koje ta tvrtka ima: surađivala je sa Sparom Hrvatska, Atlantic grupom te M-sanom.

Tportal.hr je međutim od dviju od navedenih firmi dobio potpuno drugačije informacije. U Sparu Hrvatska te u M-Sanu rekli su nam da nikad nisu imali nikakvu suradnju s Mitomisom.

U Atlantic grupi, međutim, potvrđuju da zadovoljno rade s Mitomisom.

'Već dugi niz godina imamo odličnu suradnju s tvrtkom Mitomis u edukaciji djelatnika i organizaciji stručnih seminara, primarno u području prodaje', ističu. Atlantic je, spomenimo, jedna od najtransparentnijih kompanija u Hrvatskoj, a izvješća o poslovanju su joj detaljna, vrlo jasna i redovita.