PROBLEMI, PROBLEMI

Opet odgođeno suđenje Sanji Kalamburi

17.01.2014 u 12:33

Bionic
Reading

Zbog bolesti sutkinje Božice Mišak na Županijskom sudu u Varaždinu odgođena je današnja rasprava u slučaju u kojem je nesuđena direktorica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sanja Kalambura optužena za zlouporabu položaja.

Kalamburi se sudi zbog sumnje na nepravilnosti u postupku nabavke kanta za otpad u općini Perušić, u kojem je Fond oštećen za 330.000 kuna. Tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti a optužnicu protiv nje USKOK je podignuo još tijekom 2010. godine.

Na današnjoj raspravi trebali su biti ispitani daljnji svjedoci u tom slučaju.

Uz Sanju Kalamburu tereti se i bivši pročelnik za komunalne poslove u općini Perušić Božo Milković, direktor tvrtke koja se bavi zbrinjavanjem komunalnog otpada Srđan Černija, njemački poduzetnik Werner Trautman i njegova supruga Marina Vuković Trautman

Milkovića se tereti za nesavjesni rad u službi i krivotvorenje isprave a ostale za pomaganje u zlouporabi položaja.

Današnja odgoda rasprave na varaždinskom Županijskom sudu u slučaju Kalambura već je druga u nekoliko dana. U utorak je, naime, rasprava odgođena zbog nedolaska četvrtookrivljenog Wernera Trautmana, koji se nalazi u ekstradicijskom pritvoru i čeka odluku suda o izručenju u Njemačku.