NAKON EVAKUACIJE

[FOTO] Policija privela muškarca zbog lažne dojave o bombi u Avenue Mallu - u pitanju je zaštitar u butiku

05.07.2022 u 10:48

Bionic
Reading

Trgovački centar Avenue Mall u Novom Zagrebu evakuiran je u utorak prijepodne zbog dojave o bombi, a policija je potvrdila da je postupanje u tijeku. Samo dva sata kasnije privedena je osoba koju se dovodi u vezu s dojavom

'Upravo je bila obavijest na razglasu, svi moraju napustiti centar i uputiti se prema najbližem izlazu', javila je čitateljica Jutarnjem listu.

'Dojava o eksplozivnoj napravi je zaprimljena u 10.10 sati. Postupanje je u tijeku', rekli su iz policije.

  • +4
Dojava o bombi u Avenue Mallu Izvor: Cropix / Autor: Marko Miscevic

Policija je kasnije obavijestila da je priveden muškarac koji se dovodi u vezu s dojavom. 'Danas, 5. srpnja oko 10.10 sati zaprimljena je anonimna dojava o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi u prostoru trgovačkog centra na području Novog Zagreba. Policijski službenici od tog su trenutka aktivno pristupili utvrđivanju svih okolnosti dojave uz njihovu samu prisutnosti na terenu, što je u konačnici rezultiralo dovođenjem muške osobe koja se dovodi u svezi s ovim događajem. Kriminalističko istraživanje je u tijeku', stoji u priopćenju policije.

Na fotografijama privođenja muškarca vidi se da nosi majicu sa zaštitarskim napisom. Kako doznaje Jutarnji list, uhićeni muškarac je zaštitar koji je radio u jednome butiku u Avenue Mallu, te je, navodno, razlog da čitavu policiju digne na noge i prekine rad centra koji je zbog dojave bio ispražnjen - lijenost. Zaštitaru se navodno danas nije radilo te je s jedne od govornica nazvao isključivo kako bi prekinuo rad centra i mogao se ići odmoriti ili obaviti neke privatne poslove.