kraj stanova

Opasne misteriozne oznake pojavile su se u Zagrebu, policija ima poruku za građane

14.09.2023 u 22:02

Bionic
Reading

Misteriozne oznake kraj stanova pojavile su se u jednom zagrebačkom naselju i izazvale nemir kod građana. Sumnja prvo pada na snalažljive i proračunate provalnike, a iz policije apeliraju - ne brišite ih, nego ih prijavite

'Dragi sustanari, kvartom kruže provalnici koji ostavljaju znakove plus ili minus kad ste ili niste kod kuće. Pripazite!", osvanula je poruka u zgradi u jednom zagrebačkom naselju. "Mi smo primijetili prije otprilike prije dva tjedna, u razgovorima sa susjedima smo shvatili da su se kroz cijelo ljeto pojavljivale takve oznake oko stanova. Stavili smo obavijest na oglasnoj ploči da bi susjedi bili upoznati sa situacijom i da prate situaciju po zgradi", rekla je Lucija Tuveg Pejak reporterki Dnevnika Nove TV Dini Ćevid.

Riječ je o malim, gotovo neprimjetnim znakovima kraj vrata ili zvonca. Iz policije apeliraju da se ne brišu, nego prvo dojave njima. "Građani po takvoj sumnji da im je netko markirao stan na ovaj ili onaj način apsolutno trebaju prioritetno o time obavijestiti policiju.

Zato što mi imamo alate i zato što mi pratimo takve događaje i zato što će nam to pokazati pravi smjer da čim prije otkrijemo, odnosno uhitimo počinitelja takvih kaznenih djela", objasnila je Marija Goatti iz zagrebačke policije.

Prema izvješću zagrebačke policije za 2022. godinu, u porastu su bile provale u ugostiteljske i turističke objekte , dok su u padu bile provale u domove, u vikend kuće, u trgovine, u motorna vozila i u kioske. Ipak, u osam mjeseci ove godine bilo je oko 500 provala na području PU Zagrebačke, što je blagi porast u odnosu na prošlu.

Kako izgledaju sumnjivi znakovi na vratima možete vidjeti na Dnevnik.hr-u.