SRUŠENA STABLA

Olujno nevrijeme u Rijeci srušilo kontejnersku dizalicu

21.07.2023 u 17:25

Bionic
Reading

Snažno nevrijeme zahvatilo je u petak oko 16 sati šire riječko područje te je vjetar srušio mnogo stabala i grana, ali i jednu od dizalica na kontejnerskom terminalu Brajdica

Najveća zasad poznata šteta je na kontejnerskom terminalu na Brajdici gdje se urušila jedna od dizalica. Pao je dio dizalice s broda koji je bio privezan uz obalu, nema ozlijeđenih osoba, javlja Ravnateljstvo civilne zaštite.

Prema prvim informacijama s terena, stabla su se rušila na prometnice, oštećujući automobile u Vukovarskoj ulici, na Škurinjama, pred Art-kinom na Brajdi su odlomljene grane pale na pločnik, oštećen je krov Osnovne škole Srdoči.

Županijski centri 112 Pazin i Rijeka zaprimili su nekoliko desetaka dojava o posljedicama jačeg nevremena, a većinom su se odnosile na srušena stabla, električne stupove, oštećena vozila, probleme na moru, nestanak električne energije i veću količinu vode na cesti. Prema trenutnim informacijama jedna osoba ozlijeđena je u Novigradu.

  • +2
Rijeka: Olujno nevrijeme protutnjalo gradom Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Velika količina kiše u Rijeci izbila je šahte pa su se ulicama slijevale bujice. Vjetar je raznosio spremnike za otpad, tako da je promet u dijelovima grada onemogućen ili jako otežan.

Nevrijeme je stiglo poslijepodne sa zapada. Najprije je počeo puhati izuzetno jak vjetar sa jugozapadne strane, a uslijedila je vrlo obilna kiša. Mjestimično je padala i tuča. Već nakon pola sata nevrijeme se smirilo, a grmljavinska fronta produžila na istok.

Nevrijeme u Rijeci srušilo kontejnersku dizalicu Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Tijekom dana je Ravnateljstvo civilne zaštite upozorilo na društvenim mrežama da olujno nevrijeme dolazi iz sjeverne Italije prema Istri i Kvarneru te se očekuju jaki i olujni udari vjetra, lokalno tuča i obilna kiša.Nevrijeme s obilnom kišom i jakim vjetrom popodne je zahvatilo i Zagreb.