FRKA ZBOG 'GALIĆEVIH ZGRADA'

Ogorčeni stanari blokirali promet, okružio ih kordon policije

17.07.2012 u 16:16

Bionic
Reading

Stanari tzv. Galićevih zgrada u zadarskom predjelu Diklo, njih oko 150, sinoć su prosvjedovali i blokirali promet zbog izostanka policijske intervencije koja na osnovi rješenja zadarske Gradske uprave nije uklonila prepreke koje je na jedini prolaz koji vodi do njihovih zgrada postavio vlasnik terena Nikša Milinković

Kordon policije okružio je stanare koji su inzistirali da na mjesto događaja dođe načelnik zadarske policije Darko Car. Kada se pojavio, ogorčenost stanara je kulminirala. Uglas su tražili hitno rješenje da bi se nakon sat vremena situacija primirila uz dogovor da će uskoro za isti stol sjesti gradonačelnik Zvonimir Vrančić, načelnik Car i stanari.

Zanimljivo je kako su samo dva sata nakon što su Grad Zadar i stanari takozvanih Galićevih zgrada izgubili tužbu na Općinskome sudu u Zadru u posjedovnoj parnici protiv Nikše Milinkovića komunalni redari Milinkoviću uručili rješenje Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Zadra izdano još u svibnju kojim mu se nalaže da u roku tri dana ukloni zapreke koje je postavio na javno-prometnu površinu na Poljani Dragutina Domjanića i omogući neometani promet vozilima i pješacima.

Milinković je zbog ovog čina podnio kaznenu prijavu zbog uznemiravanja i prijetnji posredno preko trećih osoba protiv gradonačelnika Zvonimira Vrančića kojeg drži odgovornim, jer komunalni odjel spada pod Grad Zadar, a rješenje drži ništavnim, jer je antidatirano.

Gradonačelniku Zvonimiru Vrančiću i Gradskoj upravi u novom potezu koji su povukli nije smetala ni činjenica da su zbog izdavanja građevinskih dozvola bez pokrića za sporne Galićeve zgrade podignute kaznene prijave protiv troje bivših zaposlenika Odjela za izdavanje građevinskih dozvola pri ispostavi Državne uprave u Zadru i kontroverznog investitora Tomislava Galića. Policija je u istragu krenula upravo tragom rješavanja problematike prilaznog puta koja ide preko parcele Nikše Milinkovića