KUPLJEN ZA 'GAZDU'

Ogoljeni porsche 911 prodan za 118.500 kuna

22.05.2012 u 19:37

Bionic
Reading

'Ogoljeni' porsche 911 carrera koji je riječka Porezna uprava zaplijenila ovrhom na javnoj dražbi nakon duge, neizvjesne i napete licitacije prodan je nepoznatom mladiću za 118.500 kuna, postigavši gotovo dvostruko višu cijenu od procijenjenih 60.000 kuna

Zbog zaplijenjenog porschea, iako je od njega ostala samo karoserija, bez motora, mjenjača, kotača, farova, pa čak i prednje haube, na dražbu riječke Porezne uprave potegli su kupci ne samo iz Rijeke, već i iz Zagreba i Varaždina. Ipak između više ponuđača kao najozbiljniji iskočili su mladić i vlasnik varaždinskog Auto Maka Dražen Kukec.

Spomenuti mladić, koji je licitirao samo za porsche, nakon kratko obavljenih formalnosti s povjerenstvom bez komentara je pobjegao od kamera i brzo nestao niz hodnik. Među šezdesetak okupljenih potencijalnih kupaca odmah se proširila priča kako je rastavljeni porsche zapravo kupljen za »gazdu«, navodno jednog građevinskog poduzetnika sa šireg područja Opatije, pišeNovi list

Upućeni su procjenjivali kako je originalni vlasnik sam poskidao sve dijelove sa svog porschea kad je dobio obavijest o ovrsi te na taj način elegantno izbjegao da ostane bez skupocjenog sportskog automobila. Slično mišljenje spremno je pred kamere i novinarske mikrofone izrekao i poraženi u maratonskoj licitaciji, varaždinski trgovac automobilima Dražen Kukec.

'Mislim da je auto kupio gazda pošto su kod njega svi poskidani dijelovi. Licitirali smo koliko smo mogli, ali više nam se jednostavno nije isplatilo. Takav porsche na tržištu bi mogao postići cijenu od 25 do 30 tisuća eura, a sama karoserija izlicitirana je na 15.800 eura. Mi bi morali sami kupiti sve dijelove i osposobiti porsche za prodaju, a gazda će moći za samo nekoliko sati ponovo staviti sve što je poskidao, kaže Kukec.

Varaždinski trgovac s dražbe sigurno neće otići sasvim nezadovoljan, jer je ispod procijenjene vrijednosti izlicitirao ponuđene volvo s40 i BMW X5.