procesi traju

Oglasio se ravnatelj škole u Biogradu na Moru kojeg dvije djelatnice optužuju zbog otkaza

24.11.2022 u 21:20

Bionic
Reading

Ravnatelj Srednje škole Biograd na Moru Ivica Kero, u kojoj su otkaz dobile dvije djelatnice koje su ga jutros u Splitu prozvale zbog niza nepravilnosti, rekao je da su sudski procesi u tijeku i da svojim istupom ne želi našteti interesima pravde

Na niz nezakonitosti i nepravilnosti u svojim školama ukazalo je četvero djelatnika iz Dalmacije. Dio njih dobio je otkaz i zbog toga su još na sudu, dok su se neki nakon sudske presude vratili na posao.

Izjavili su to na konferenciji za medije pred uredom prosvjetne inspekcije u Splitu. Tvrde da su kod rada inspekcije uočili nepravilnosti i kršenje zakona, čime je nanesena šteta školi, djelatnicima i učenicima. Podršku im je dala i hrvatska zviždačica Maja Đerek, donosi Dnevnik.hr.

Teške optužbe na račun srednje škole u Biogradu na Moru

'U školi se skupljao novac za dijete koje boluje od tumora na mozgu i ravnatelj taj novac nikad nije dao djetetu. Tri godine i tri mjeseca taj novac je stajao u školi', rekla je bivša pedagoginja srednje škole u Biogradu na Moru Anđela Vulin.

Sada se oglasio i prozvani ravnatelj Ivica Kero. "Poštujući sudsku odluku o isključenju javnosti, ne želimo bilo kakvim istupima naštetiti interesima pravde, utjecati na objektivnost suđenja ili narušavati mirnu i zdravu atmosferu koja trenutno vlada u školi. Dobrobit i zaštita naših učenika, kao i djelatnika, jedini je cilj svih naših odluka i izjava", napisao je Kero u izjavi poslanoj medijima.

  • +2
Konferencija za medije s temom Dosta je nezakonitosti i uzurpacije školstva Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

 Prošle je godine Zrinka Škara, profesorica engleskog i francuskog jezika u Srednjoj školi Biograd dobila otkaz, i to zbog, kako kaže, iskrivljenog ponašanja. I pedagoginja Anđela Vulin je takokođer dobila otkaz s istim obrazloženjem. 

Kako si rekle jutros u Splitu, one su upozoravale na nepravilnosti, a ravnatelj im se otkazom osvetio.

Spomenule su i humanitarnu akciju u kojoj se prikupljala pomoć za dijete s tumorom na mozgu i da novac skupljen u školi njegova obitelj nikad nije dobila, iako se ravnatelj obvezao osobno uručiti to obitelji.