afera janaf

Odvjetnik Dragana Kovačevića: Nitko ne daje dva milijuna kuna za posao koji će dobiti za devet mjeseci

07.10.2020 u 07:49

Bionic
Reading

Za odvjetnika Ivu Farčića, koji Kovačevića brani s kolegom Tomislavom Grahovcem, dokazi koje prikuplja USKOK 'ne stoje'

'Možemo pravdati podrijetlo novca koje je policija zaplijenila našem klijentu Draganu Kovačeviću', izjavio je odvjetnik Ivo Farčić, koji će zajedno s kolegom Tomislavom Grahovcem braniti posrnulog predsjednika uprave Janafa.

Kako piše Večernji list, prvi činjenični supstrat na kojem će Kovačevićevi odvjetnici posve sigurno inzistirati tiče se glavne inkriminirajuće radnje, a to je Petekova predaja novca u Slovenskoj 9.

  • +4
Dragan Kovačević na pretresu stana Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Priča da je netko dao dva milijuna kuna mita 11. studenog osobi koja tek treba ići na reizbor za predsjednika uprave Janafa i koji nije član vladajuće stranke, realno ne stoji. On jest u tom trenutku predsjednik uprave, ali ima pred sobom reizbor i taj posao s Elektrocentrom Petek realiziran je tek devet mjeseci poslije. To je, prema mom mišljenju, nelogična i loša priča. Nitko ne daje dva milijuna kuna na neviđeno, za posao koji će dobiti devet mjeseci kasnije. Nekoliko je razloga koji u tom trenutku bude sumnju hoće li Kovačević moći išta napraviti – argumentira Kovačevićev odvjetnik Ivo Farčić.

Što se tiče dokaza da je Dragan Kovačević zaplijenjeni i blokirani novac zaradio legalno, odvjetnik za Večernji list tvrdi:

'Dragan Kovačević je, prije nego je došao u Janaf, trgovao na burzi. Tako su on i njegovi partneri zarađivali kupnjom i prodajom dionica i udjela', dodajući da se sve može opravdati u postupku. Oglasio se i oko svjedoka:

'Nećemo predsjednika Milanovića pozvati za svjedoka, nije on očevidac. Zašto bismo ga pozvali?! U ovom slučaju previše je politike. Čim se svađaju predsjednik i premijer oko nekog predmeta, onda je to jako gadno – dodaje Farčić.