POLJAK PREŽIVIO SMJENU

Odletjeli šefovi četiri KBC-a, Vlada imenovala nove

22.01.2015 u 11:45

Bionic
Reading

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade potvrđena je smjena četvero sanacijskih upravitelja Kliničkih bolničkih centara Zagreb, Sestre milosrdnice, KBC-a Rijeka i KBC-a Osijek te su imenovani i njihovi nasljednici

Iako je tek u četvrtak donesena službena odluka o smjeni čelnih ljudi najjačih zdravstvenih ustanova u državi, informacija o tome iscurila je u javnost još početkom tjedna nakon što je ministar zdravlja Siniša Varga još tada petero sanacijskih upravitelja svih hrvatskih kliničkih bolničkih centara obavijestio o smjeni.

U međuvremenu je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar uvjerio ministra da ne smjenjuje šef splitskog KBC-a Kolju Poljaka jer radi u 'izrazito teškim okolnostima' te da je on i dalje najbolje rješenje za splitski KBC.


Ipak, za ostalih četiri sanacijska upravitelja nije se nitko zauzeo te su oni danas i službeno smijenjeni. U isto vrijeme obavljena su i imenovanja novih sanacijskih upravitelja.

Umjesto Zlatka Giljevića, dosadašnjeg sanacijskog upravitelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb imenovan je Hrvoje Vrčić, koji je ujedno razriješen dužnosti člana Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Novim članom imenovan je Antonio Juretić.

Novi sanacijski upravitelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka je Davor Štimac, a Herman Haller razriješen je te dužnosti. Vesna Šerić razriješena je dužnosti sanacijske upraviteljice Kliničkog bolničkog centra 'Sestre milosrdnice', a Danko Velimir Vrdoljak novi je sanacijski upravitelj.

Razriješen je i dosadašnji sanacijski upravitelj Kliničkog bolničkog centra Osijek Saša Lamza, a Sven Kurbel imenovan je novim sanacijskim upraviteljem.

Iz Vlade kažu kako je Tatjana Prenđa Trupec imenovana ravnateljicom HZZO-a nakon što je tu funkciju obnašala kao vršiteljica dužnosti. Davor Katavić, dosadašnji vršitelj dužnosti zamjenika ravnatelja, također je razriješen i imenovan na dužnost zamjenika ravnateljice.