KOSOR O OBERSNELU

'Odbacivanje prijave je rezultat Linićevih prijetnji'

26.11.2011 u 16:39

Bionic
Reading

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je danas, komentirajući odbacivanje kaznene prijave primorsko-goranske policije protiv Vojka Obersnela u slučaju riječkih tržnica, kako je to dokaz da DORH "sigurno ni na koji način nije ovisan o HDZ-u".

Sve je jasno iz tajminga kada se to dogodilo, kao iz tajminga blokiranja HDZ-ove imovine, rekla je Jadranka Kosor u Gospiću nakon središnjeg stranačkog predizbornog skupa, te poručila članovima HDZ-a da se ne daju obeshrabriti.

Kazala je da treba podsjetiti da su SDP-ovi visoki dužnosnici, poput Slavka Linića u tjedniku Globus, prijetili 'da će promatrati što radi DORH i sudstvo i da će se onda prema tome postaviti', te da od ožujka prošle godine u slučaju riječkih tržnica nije bilo niti jedne informacije.

'Ali mi ćemo i dalje nastojati u borbi protiv korupcije i kriminala iako se to opoziciji ne sviđa i boriti se za neovisnost institucija', kazala je Kosor.

Zamoljena da komentira izjavu Zorana Milanovića da je riječki slučaj bio HDZ-ova čista politika i progon ljudi, Kosor je odgovorila da je normalno da Milanović to politizira ali da je tu najvažnije da se radi o prijavi policije.

'Radi se o istom onom Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je stručno i savjesno provelo istragu u 'slučaju kamioni' pa kada je DORH tu prijavu prihvatio, onda je bilo u redu, a za druge stranke od Koprivnice i Velike Gorice npr. to nije u redu. Mi ćemo i dalje podupirati rad neovisnih institucija ali ćemo nastojati i da se ovo ne završi ovako kako je završilo', kazala je Kosor.

Zamoljena da komentira izjavu gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela da bi bio minimum političke pristojnosti da se Kosor i Karamarko ispričaju nakon odbacivanja kaznene prijave, Kosor je rekla: 'Mi ih nismo prozivali, nego smo govorili da je policija obavila svoj posao i prijavila to što se dogodilo na riječkoj tržnici. Predlažem Obersnelu da se javi MUP-u pa da vidi o čemu se radi.'

'A ja i sada pitam kako je moguće i dalje nenamjensko trošenje gradskog proračunskog novca i oprostiti na primjer mužu zastupnice Jurković neplaćanja najamnine. On to mora objasnici građanima ali i nekima drugima', kazala je Kosor.

'Problem je u tome što SDP smatra da za njih vrijede jedna mjerila, nepisani zakoni, a za HDZ njihovi zakoni i zato nam se i prijete novim valom mržnje, ali mi se njih ne bojimo i oni to moraju shvatiti, rekla je. Dobivamo prijetnje Linića, Ostojića i Jovanovića posljednjih mjeseci, čujem da najavljuju i prijave, vjerojatno će zaprijetiti i Golim otokom, a i to smo u jednom razdoblju preživjeli. Nećemo dozvoliti da se bilo koja nezavisna institucija instrumentalizira i politizira,' zaključila je Kosor.