KAJIN TUMAČI ZNAKOVE

'Od Jakovčićeva ulaska u Vladu neće biti ništa'

07.06.2013 u 18:36

Bionic
Reading

'Poručujem bivšim drugovima da sam izabrao teži, ali ispravan put, kako to čini i premijer Zoran Milanović', kazao je Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare, reagirajući na nedavni verbalni napad glavnog tajnika IDS-a Tedija Chiavalona. Naime, u srijedu, prilikom zajedničke konferencije za novinare s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem i potpredsjednicom stranke Nevijom Poropat, protukandidata u utrci za istarskog župana glavni tajnik IDS-a pozvao je da predoči svoj psihotest

'Bilo bi bolje da sam uzeo 14 hektara poljoprivredne zemlje u Vodnjanu na 50 godina i time rješio tri generacije, kupio brdo za 800 tisuća kuna i preprodao ga za 25 milijuna ili da sam u prilici od jedne plaće servisirati milijunske kredite – tada ne bih ni razmišljao o mirovini. Ne znam misli li Chiavalon, kad govori o pravu na mirovinu, i na kolege sa svoje liste?

Kažu da nije moralno iskoristiti zakonsko pravo na saborsku mirovinu, dok kandidati na njihovoj listi čine isto, a Jakovčićev kandidat za parlament EU-a Nikola Ivaniš dvije godine prima plaću i mirovinu. Kažu mi da ja nisam moralan, a moralno je bildati plaću čelnicima Buzeta dok se zaposlenima plaće smanjuju', obrušio se Kajin.

Kako veli, prvo pitanje koje će postaviti istarskom županu Valteru Flegi je - hoće li poništiti urbanizaciju poljoprivrednog zemljišta u Barbarigi i Dragoneri, a što traži 12 godina, ili će i dalje mijenjati prostorne planove u korist financijera IDS-ove predizborne kampanje.

'Istarska županija mogla temeljem sudske odluke iskoristiti pravo prvokupa i za pet milijuna tadašnjih njemačkih maraka preuzeti Barbarigu – Dragoneru, za iznos za koliko ju je Vodnjan prodao Hypo banci, međutim to je odbijeno', kaže, dodajući da se toliko, pet milijuna DEM ili danas 2,5 milijuna eura potroši u Županiji u dvije godine na benzin, telefone i reprezentaciju. Komentirajući izjavu pulskog gradonačelnika da je 'Istra premala da bi se dijelila', Kajin veli da je 'čitav niz radnih mjesta dogovoren za one koji su ih podržali, počevši od HDZ-ova načelnika Svetog Petra u Šumi, kojem se priprema radno mjesto u AZZRI-ju'.

'Nedavna ponuda Ivana Jakovčića Milanoviću, unatoč tome što je cijelo vrijeme prodavao priču o agresiji na Istru, govori da te agresije nije bilo', kaže Kajin, zaključujući kako 'od Jakovčićeva ulaska u Vladu neće biti ništa'.