TIHOMIR CVETKOVIĆ U NU2

'Očito je da iza branitelja u Savskoj stoji stranka'

Bionic
Reading

Gost emisije 'Nedjeljom u dva' bio je Tihomir Cvetković - hrvatski branitelj koji je uputio otvoreno pismo braniteljima prosvjednicima u Savskoj 66. Poručio im je da prekinu prosvjed te javnost upozorio na odnos državnih institucija prema civilnim invalidima

On radi u Željezari Sisak i jedini je hranitelj u obitelji. Iako njegova supruga boluje od karcinoma, a 27-godišnji sin Hrvoje stopostotni je invalid, od države prima samo 1.250 kuna invalidnine.

'Ne mogu ne vidjeti tu nepravdu da jedni po Zakonu o braniteljima dobiju enormna sredstva, a drugi ne mogu ostvariti ni svoje osnovno pravo', kazao je Cvetković, branitelj čiji je sin invalid koji je potpuno nepokretan i ne može govoriti, ali ne može ostvariti pravo da mu brat bude njegovatelj.

Cvetković je dodao da je 'očito da iza branitelja u Savskoj stoji stranka', a da iza njega ne stoji nitko, ni udruge ni stranke. Na pitanje bi li ponovo išao u rat odgovorio je: 'Za ovo što sada imamo nije vrijedilo nokta slomiti, ali se još može napraviti zaokret i zato sam reagirao. Nemam što izgubiti', zaključio je.

Istaknuo je također da je neprihvatljiva klasifikacija vrijednosti invalida po tome kako je invalidnost nastala. Osim u institucije države, za koje, kazao je, nije očekivao da će ga prevariti, razočaran je i crkvenim velikodostojnicima.

'Smeta me njihovo licemjerje koje se ogleda u svemu', kazao je Cvetković čijem sinu invalidu su dva župnika odbila doći.