IZBORILI RODITELJI

Obrat u Podcrkavlju: Učenici područne škole ipak će na nastavu u dvije smjene

04.09.2023 u 20:48

Bionic
Reading

Učenici područne škole iz Podcrkavlja pokraj Slavonskoga Broda ipak će na nastavu u dvije smjene, dogovoreno je na večerašnjem sastanku Školskog odbora nakon što su jutros pred zgradom matične škole prosvjedovali nezadovoljni roditelji

Troškove prijevoza učenika do matične škole prema ranijem dogovoru snosit će Grad kao osnivač. Tako će biti sve dok se škola u Podcrkavlju koja je u srpanjskoj oluji ostala bez krova ne obnovi, javlja HRT.

Školu u Podcrkavlju pohađa oko 130 učenika iz tog i obližnjih mjesta. Prema prvoj odluci nastavu u matičnoj školi u Slavonskom Brodu, do obnove svoje zgrade, trebali su pohađati samo u poslijepodnevnoj smjeni. Roditeljima je to bilo neprihvatljivo pa su prosvjedovali.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Podsjetimo, roditelji i učenici Područne škole Blaž Tadijanović iz Podcrkavlja, sjeverno od Slavonskog Broda, u ponedjeljak ujutro prosvjedovali su pred matičnom školom u Podvinju zbog rasporeda smjena. Zbog obnove škole, oštećene u olujnom nevremenu, učenici iz područne škole moraju putovati u matičnu, a do povratka u svoje klupe nastavu bi morali polaziti samo u popodnevnim satima. Odlazak na nastavu samo u drugoj smjeni, kažu roditelji, remeti djeci druge aktivnosti.

'Naša bi djeca dolazila kući u 18 sati, za njih ne bi bilo ni nogometa niti glazbene škole. Ako ovaj raspored traje i mjesec dana', previše je.

  • +8
Prosvjed roditelja učenika iz Podcrkavlja kojima je tek sagrađena škola oštećena u srpanjskom nevremenu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

'U ovoj školi imam troje djece. Jedno je u prvom razredu i zbog njega mi je najviše žao, drugo je u četvrtom i treće u šestom razredu', kaže Martina Jurinić. 'Mi nismo ovdje zbog politike ili bilo čega drugog. Želimo znati ako ovaj tjedan idu u drugu smjenu, kada će ići u prvu, želimo to napismeno', poručili su roditelji jutros ravnateljici škole Sanji Spajić.

Ravnateljica kaže da je njihove zahtjeve već prenijela nadležnom gradskom upravnom odjelu, ali od njih nije dobila odobrenje.

'Ja ne mogu donijeti konačnu odluku. Danas vam ne mogu reći hoće li se smjene mijenjati', rekla je Spajić. Roditelji su potom zahvalili ravnateljici na trudu, ali su najavili da ne mogu po takvim uvjetima djecu pustiti u školu.