u lov na sjećanja

Objavljeni zahtjevi za intrigantni 'Remember Me'

09.04.2013 u 08:13

Bionic
Reading

Capcom i Dontnod Entertainment objavili su minimalne i preporučene zahtjeve za njihovu nadolazeću akcijsku avanturu iz trećega lica

U svibnju ove godine na tržištu će se pojaviti iznimno interesantna akcijska avantura pod imenom 'Remember Me'. Podsjećamo, radi se o igri smještenoj u Neo-Pariz 2084. godine, a igrač preuzima ulogu Nilin, protagonistice koja je svojevrsni lovac na sjećanja s obzirom da nova tehnologija omogućava digitalizaciju istih. No, opaki sustav ubrzo se okreće protiv nje i tu u igru ulazi igrač sa zadatkom da Nilin povrati sjećanja i saznanja koja su joj silom izbrisana 'jer je previše znala'. Više informacija o samoj igri možete saznati u iscrpnoj najavi iz pera Karla Šoltića.

 

Igra je, prema priznaju ekipe iz Dontnod Entertainmenta, imala vrlo težak put do pronalaska izdavačke kuće s obzirom da su redovito odbijani zbog ženskog spola glavnog protagonista. Nevjerojatno, ali istinito – spolna diskriminacija očito postoji i u gaming industriji što je vrlo tužan podatak.

 

Bilo kako bilo, igra će vrlo uskoro biti na policama trgovina a one koji su već sada bacili oko na 'Remember Me' vjerojatno zanima kakva će im konfiguracija trebati za igranje.

 

Minimalna konfiguracija:

 

OS: Windows Vista®/XP, Windows 7, Windows 8

Procesor: Intel® CoreTM2 Duo 2.4 Ghz or better, AMD AthlonTM X2 2.8 Ghz or better

RAM: 2 GB RAM

HDD: 9 GB slobodnog prostora

Grafička kartica: NVIDIA® GeForce® 8800GTS ili bolja, ATI Radeon HD 3850 ili bolja

 

Preporučena konfiguracija:

 

OS: Windows Vista®, Windows 7, Windows 8

Procesor: Intel® CoreTM 2 Quad 2.7 Ghz or better, AMD PhenomTM II X4 3 Ghz or better

RAM: 4 GB RAM

HDD: 9 GB slobodnog prostora

Grafička kartica: NVIDIA® GeForce® GTX 560 ili bolja