MISTERIOZAN ZLOČIN

Obitelj ubijenog Hrvoja Turibaka pronašla policiji nove dokaze

08.07.2013 u 10:58

Bionic
Reading

Iako postoji potvrda iz tužiteljstva da je obitelj ubijenog studenta Hrvoja Turibaka nedavno policiji odnijela mladićeve krvave traperice te žensku majicu koju su pronašli između kreveta i zida, i to godinu nakon ubojstva i policijskog očevida, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić kaže da o tome ne zna ništa

Roditelji pokojnog 24-godišnjeg mladića Lidija i Ivan Turibak smatraju da su ti naknadno pronađeni dokazi samo potvrda koliko je policija loše obavila očevid nakon ubojstva u njihovu stanu u zagrebačkom naselju Špansko.

Ondje je, podsjetimo, mladi Hrvoje Turibak izboden lanjskog 7. srpnja. Propuste koji su se dogodili u policijskoj istrazi naglasilo je i tužiteljstvo kada je odbačena kaznena prijava za ubojstvo podneseno protiv Hrvojeva dvije godine mlađeg brata Tomislava, piše Večernji list


Turibakovi zbog svega toga traže i javnu ispriku za sina Tomislava. Naime, oni smatraju da su mu policija i tretman koji je ondje prošao - uništili život. Kažu da je policijski inspektor Šimatović Tomislava maltretirao tijekom ispitivanja, tjerao ga da prizna ubojstvo i prijetio mu da će nakon Remetinca biti odveden na 30 godina u Lepoglavu, gdje će ga silovati.

Načelnik Burušić kaže da u vrijeme kad se ubojstvo dogodilo nije bio šef zagrebačke policije, no policija provjerava sve pritužbe koje pristignu na rad njihovih djelatnika te ne mogu postupati ako prijave nema.