JEZOVITI ZLOČIN U TURSKOJ

Obitelj 16-godišnju djevojku živu zakopala

04.02.2010 u 18:17

Bionic
Reading

Obitelj je 16-godišnju djevojku živu zakopala na jugoistoku Turske kako bi se iskupili od sramote koju im je nanijela navodnim vezama s muškarcima, izvijestila je u četvrtak agencija Anadolija, pozivajući se na zaključke istrage

'Medine Memi je pronađena u sjedećem položaju u raki dubokoj 2 metra. U njezinim plućima i želucu je pronađena zemlja, što znači da je živa zakopana', rekao je liječnik sudske medicine, prenosi Anadolija.

Ruke su joj bile u lisicama i bila je živa i svjesna u trenutku jezovitog čina, rekao je liječnik sudske medicine. Njezino tijelo je pronađeno u vrtu obiteljske kuće u prosincu nakon što se žrtva već dulje od mjesec dana smatrala nestalom.

Uhićeni su otac i djed žrtve. Vlada i udruge su zadnjih godina pojačali napore kako bi iskorijenili zločine 'iz časti', koji se, prema istraživanjima uvelike toleriraju u kurdskim područjima gdje su najčešće počinjeni.

Pod pritiskom Europske unije Turska je pojačala kazne za zločine iz časti, čiji se počinitelji kažnjavaju doživotnim zatvorom.