uljanik

Obersnel: Stanje je neizdrživo, Vlada mora ponuditi neko rješenje

29.03.2019 u 13:41

Bionic
Reading

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je u petak u Medulinu da Vlada mora ponuditi neko rješenje jer je stanje u Uljaniku i '3. maju' neizdrživo, a smatra i kako je 'ključ u cijeloj priči da se pokuša sagledati '3. maj' izdvojeno iz Uljanik grupe'

'Situacija je loša, naprosto neizdrživa. Ljudi niti rade niti imaju mogućnost da rade, nemaju novca za materijal, ne dobivaju plaću i situacija postaje iz dana u dan neizdrživa', rekao je Obersnel u Medulinu, gdje sudjeluje na trećoj poslovnoj konferenciji 'Greenfield investicije - Kako snovi postaju stvarnost'.

Iako razumije stajalište Vlade da nema novca ni mogućnosti provesti program restrukturiranja kakav je predložen, poručio je da ona mora ponuditi neko rješenje.

'Mogu razumjeti stav Vlade kada tvrdi da nema novca ni mogućnosti provesti program restrukturiranja kakav je predložen, međutim mora ponuditi neko rješenje i vidjeti što dalje, odnosno tražimo li novi program restrukturiranja ili će netko konačno reći da brodogradnja u Hrvatskoj nema perspektive', rekao je Obersnel.

Po njegovim riječima, ovo otezanje nije prihvatljivo.

'Godinu dana smo procjenjivali program restrukturiranja s Dankom Končarom da bi se zaključilo kako on nije odgovarajući partner. Sada već šest mjeseci traje ista priča s Tomislavom Debeljakom. Osobno mislim da je to neozbiljno', poručio je riječki gradonačelnik i dodao kako Vlada mora donijeti odluku o tome što hoće i što želi.

Po njegovoj procjeni, '3. maj' ima mogućnost nastaviti proizvodnju i možda je, kako je rekao, 'ključ u cijeloj priči da se pokuša sagledati '3. maj' izdvojeno iz Uljanik grupe'.