kolega ranjen

Novinar La Repubblice ubijen hitcem iz snajpera u Ukrajini

26.04.2023 u 19:31

Bionic
Reading

Ukrajinski novinar koji je radio kao lokalni suradnik talijanskog dnevnog lista La Repubblice ubijen je hitcem iz snajpera na jugu Ukrajine, a njegov talijanski kolega je ranjen, piše list u srijedu

"Naš dopisnik Corrado Zunino i njegov kolega Bogdan Bitik upali su u zasjedu koju su danas postavili ruski snajperisti u predgrađu Hersona, na jugu Ukrajine", navodi list.

"Bogdan Bitik nažalost nije preživio: iza njega su ostali supruga i sin. Corrado, koji je ranjen u rame, primljen je u bolnicu u Hersonu", dodaje dnevnik.

Dvojica novinara koja su redovito izvještavala o sukobu nakon ruske invazije, nosili su neprobojni prsluk s oznakom "presse", ističe list. Bili su blizu glavnog mosta u Hersonu.

"Pogodili su nas. Vidio sam Bogdana na tlu, nije se micao. Dozivao sam ga, ali nije odgovarao. Puzao sam da se odmaknem od vatrene linije i trčao dok nisam naišao na civilni automobil. Krvario sam, oni su me prevezli u bolnicu", posvjedočio je talijanski reporter.

  • +10
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press

Tijelo njegova ukrajinskog kolege još nije izvučeno zbog prisutnosti ruskih snajpera, piše list.

Talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani rekao je da njegove službe i talijansko veleposlanstvo u Kijevu organiziraju povratak Corrada Zunina u Italiju.