EKSPLOZIJE NA KRIMU

Novi udari na sjedište ruske crnomorske flote

23.09.2023 u 11:49

Bionic
Reading

Dan nakon uspješnog ukrajinskog napada na sjedište ruske crnomorske flote, ponovno su odjeknule eksplozije na Krimskom poluotoku, koji je Rusija nezakonito anektirala 2014. godine

"Prema prvim informacijama, protuzračna obrana radila je u Sevastopolju", napisao je ruski načelnik okupiranog teritorija Mihail Razvošejev na Telegramu u subotu ujutro.

Krhotine projektila pale su u četvrti sjeverno od grada, gdje je glavna baza crnomorske flote, dodao je. To se nije moglo neovisno potvrditi.

Na društvenim mrežama kruže fotografije oblaka dima u zraku, što sugerira da se u pogođenom području nalazi rusko skladište streljiva.

To je slično napadu u petak kada je ruska strana isprva govorila samo o padu krhotina projektila, ali se na kraju ukrajinski napad pokazao mnogo uspješnijim: ukrajinski projektili teško su oštetili važnu i simboličnu zgradu ruske mornarice.

Zasad se ne zna koliko je vojnog osoblja poginulo ili ranjeno u napadu u petak.

Ruski dužnosnici potvrdili su da je jedna osoba poginula, ali su kasnije ispravili tu informaciju govorivši samo o jednoj nestaloj osobi.

Napad na Sevastopolj Izvor: Profimedia / Autor: east2west news / WillWest News / Profimedia

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe Kirilo Budanov kasnije je u intervjuu rekao da je najmanje devet Rusa ubijeno, a 16 ranjeno, uključujući generale.

Ruski rat protiv susjedne Ukrajine u petak je ušao u 20. mjesec.

Brodovi ruske crnomorske flote redovito raketiraju ukrajinske gradove.

Ukrajinska vojska zadnjih je tjedana u više navrata oštetila ruske vojne objekte - među ostalima i na Krimu.