NA SPLITSKOJ RIVI

Novi prosvjed protiv Istanbulske dan uoči glasovanja u Saboru

29.03.2018 u 13:43

Bionic
Reading

Novi prosvjed protiv ratificiranja Istanbulske konvencije održat će se na Rivi u Splitu dan uoči planiranog glasovanja u Saboru, objavila je skupina građana koji se predstavljaju kao neformalna inicijativa. Tvrde da nisu povezani sa strankama, udrugama ili bilo kojim drugim organizacijama

'Pozivamo građane da se pridruže i izraze svoj stav o pokušaju nametanja rodne ideologije', kazao je Ivan Dželalija, dok je bivša predsjednica splitskog HDZ-a Sanja Bilač objasnila da prosvjed smatra svojom građanskom dužnošću.

'Ovdje je riječ o ideologiziranju odgoja i oduzimanju prava roditeljima da odgajaju vlastitu djecu. Građani moraju preuzeti stvar u svoje ruke i izraziti neslaganje', smatra Bilač. Kazala je da ljude s kojima organizira prosvjed ne poznaje od ranije i da su se 'upravo sada prvi put vidjeli'.

Građanska inicijativa Hrvatska protiv Istanbulske konvencije u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotić

Novinarima se obratila i Kristina Bašić, majka troje djece i odgojiteljica u vrtiću, koja je pozvala saborske zastupnike - a posebno one koji se izjašnjavaju kao demokršćani - da poštuju volju svojih birača.

Okupljanje na Rivi zakazano je za 12. travnja u 18 sati.

  • +46
Prosvjed protiv ratificiranja Istanbulske konvencije prošlog vikenda u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX