EA KREĆE U PRODUKCIJU

Novi Battlefield naslov stiže već iduće godine

11.12.2013 u 12:07

Bionic
Reading

Novi Battlefield dolazi već iduće godine, no nije li to možda preuranjeno?

Prema najnovijim vijestima iz Electronic Artsa, kompanija ne planira stati sa radom na Battlefield serijalu. Sudeći prema Michael Pachteru koji je razgovarao sa ljudima iz EA, kompanija sljedeću Battlefield igru planira izdati već iduće godine. Ovo bi bilo idealno da situacija sa trenutnim nastavkom nije baš neko cvijeće. Dapače, trenutna pozicija DICE-a što se raspoloživih resursa tiče je u vrlo nezavidnoj poziciji.

 

 

 

 

Konkretno, DICE za BF mora izdati čitav niz dodatnog sadržaja, dok paralelno s time razvija novi Mirror's Edge. Da stvar bude još bolja, Battlefield 4 je trenutno dosta bugovita igra, zbog čega velik broj ljudi u firmi radi na sve učestalijim zakrpama. Ova situacija stvara jednu vrlo nepovoljnu projekciju, a to je da na novom Battlefieldu DICE vrlo vjerojatno neće niti moći raditi. Zbog prevelike razvučenosti na trenutne projekte, ovaj developer će barem dijelom biti zamjenjen jednom of firmi koje EA ima pod svojim kišobranom.

 

 

 

 

Pretpostavke o tome tko će raditi na novom Battlefield naslovu variraju. Jedan od, NAVODNO, najvjerojatnijih kandidata je Criterion, kompanija odgovorna za Burnout franšizu, kao i neke Need for Speed naslove. Ako je išta sigurno vezano uz njihovu verziju popularne pucačine iz prvog lica, to je da će sudari tenkova i helikoptera biti SPEKTAKULARNI. Drugi potencijalni kandidat je Visceral, developer Dead Spacea. Iskreno, ako se Battlefield 5 dopadne njih, igru nećemo niti pogledati ako ne dobijemo barem jedno oružje s kojime možemo avionima precizno otkidati kotače za sljijetanje. Koji krvare.

 

 

 

 

Bilo kako bilo, ovo DEFINITIVNO nisu dobre vijesti. U slučaju da DICE zaposli masu novih ljudi, Burnout: Battlefield se vjerojatno neće desiti. Ali tko zna? Zov novca je prejak za EA i nekako nam sve smrdi na to da popularni DICE-ov serijal čeka sudbina slična onoj koja je zadesila Medal of Honor.