izvansudska nagodba

Nogalo se nakon devetomjesečne suspenzije vraća na posao u bolnicu Srebrnjak

08.09.2021 u 16:33

Bionic
Reading

Dr. Boro Nogalo vraća se na posao nakon devetomjesečne suspenzije. Danas je potpisao izvansudsku nagodbu s dr. Duškom Markov Glavaš, vršiteljicom dužnosti ravnatelja, kojom je suspenzija ukinuta i on ponovno može raditi kao pedijatar u bolnici

Nogala je zimus suspendirao bivši ravnatelj dr. Ivo Dumić Čule, imenovan nakon što je Nogalo krajem 2019. iznenada smijenjen. Smijenjeni je Nogalo otvoreno je govorio o događanjima u bolnici i optuživao za nepravilnosti, ponajviše vezane uz projekt Centra dječje translacijske medicine.

Nova zagrebačka vlast imenovala je novo Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak, ono je smijenilo Dumića Čulu s mjesta ravnatelja i raspisalo novi natječaj za ravnatelja koji završava krajem tjedna, a zbog sumnje u namještanje natječaja čelnica "starog" upravnog vijeća prof. Ana Stavljenić Rukavina bila je uhićena. Nogalo je ranije dobio i pravomoćnu presudu prema kojoj je njegova smjena bila nezakonita.

'Sretan sam i zadovoljan što mogu opet raditi, naročito u situaciji kad pedijatara nema dovoljno' – kazao je Nogalo za Večernji list.