LEGALNA RELAKSACIJA

Nizozemci lansirali e-joint koji je postao pravi hit!

24.06.2014 u 16:53

Bionic
Reading

Nadahnuta uspjehom e-cigareta, jedna je nizozemska tvrtka nedavno počela proizvoditi e-jointove

Čelnici kompanije E-Njoint BV ističu da je uređaj koji relaksira potpuno legalan te da se prodaje brzinom munje.

U prvoj verziji e-joint nema nikotina, katrana, nikakvih toksina niti aktivni sastojak marihuane THC, mada ima oblik tradicionalnog džointa sa znakom famoznog listića na vrhu koji svijetli kada se vuče dim. Umjesto toga, u njemu se stvaraju pare prirodnog propilen glikola i glicerina povrća koji djeluju umirujuće, a česti su sastojci e-cigareta i isparivača za opuštanje male djece. Uz njih ide jedna od šest bioloških aroma kao što su primjerice trešnja ili lubenica.

Druga i treća serija E-Njoint Rechargable mogu se napuniti tekućim kanabisom, suhim travama ili marihuanom.

Kompanija tvrdi da i bez neke veće reklame svakodnevno proizvode 10-ak tisuća e-jointova koji se osobito dobro prodaju na ljetnim glazbenim festivalima. Njezini čelnici na Facebooku ističu kako im nije namjera stimulirati loše navike poput pušenja ili drogiranja, već ponuditi zabavne proizvode.

Tvrtka je navodno u pregovorima s izraelskom kompanijom Tikun Olam koja proizvodi medicinski kanabis.

'Nizozemska je u svijetu poznata po toleranciji i liberalnim stavovima prema lakim drogama, a uvođenjem novog proizvoda jasno se poručuje: Dok god ne smetate i ne uznemirujete druge ljude i poštujete zakonske granice, sve je u redu', rekao je izvršni direktor nizozemske tvrtke Menno Contant.

Na stranicama E-Njoint BV-a u opisu prve verzije džointa ističe se da je proizvod 100% legalan, 100% bez THC-a, da stvara oko 500 dimova te da relaksira i istovremeno omogućuje ljudima da se izraze na osobit način. Uz drugu verziju stoji napomena da trave treba pušiti na siguran način!